De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zoete & spicy appelcompote

15 min kooktijd
Zoete & spicy appelcompote

Een recept van

Angélique Schmeinck

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Basis appelcompote
Schil en snijd de appels in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de appelpartjes in blokjes. Zet de appels op in een pan met een bodempje water, suiker en het kaneelstokje. Laat de appels circa 10 minuten stoven tot een compote (wil je de spicy compote maken, sla dan deze laatste stap van circa 10 minuten stoven over en ga verder met het kopje spicy appelcompote)

Spicy appelcompote

Vijzel de peperkorrels en de steranijs fijn. Schil met een dunschiller de schil van de sinaasappel. Schil en rasp de gember fijn. Voeg de gevijzelde specerijen, gember sinaasappelschil en het sap van de sinaasappel toe aan de pan met appels. Laat de appels circa 10 minuten stoven tot een compote. Verwijder het kaneelstokje en de sinaasappelschillen.

Tomaten met een beurs plekje, oud brood, restjes gekookte rijst. Wat doe je ermee? In de prullenbak? Zonde!

Zonder dat we ons er bewust van zijn gooien we gemiddeld per persoon in Nederland zo’n 50 kilo eten weg, oftewel 155 euro per jaar. Dat kun je vast aan leukere dingen besteden, toch? En dan te bedenken dat je die ingrediënten nog prima kunt gebruiken.

In het programma Food Recycle laten we zien hoe je met bijvoorbeeld koude pasta, gekookte aardappels en gerimpelde appels nog de lekkerste snacks, sauzen en gerechten kunt maken. En daar hoef je geen meesterkok voor te zijn. De chefs van 24Kitchen laten met simpele recepten zien hoe jij met zelfgemaakte producten je voorraadkast aan kunt vullen, en dat merk je niet alleen aan de eettafel maar vooral in je portemonnee!

Dus stop met verspillen en duik de keuken in met Food Recycle.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker