Angélique Schmeinck

Ingredienten

4
Personen

Basis appelcompote

  • 500 g zoetzure appels, zoals Goudrenet, Elstar of Jonagold
  • 2 el suiker, rietsuiker of honing
  • 1 kaneelstokje

Spicy appelcompote

  • 10 zwarte peperkorrels
  • 2 steranijs
  • 2 cm verse gemberwortel
  • 1 sinaasappel of mandarijn

Extra nodig

  • vijzel
  • rasp
  • dunschiller

Bereidingswijze

Totale tijd: 15 minuten
Basis appelcompote
Schil en snijd de appels in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de appelpartjes in blokjes. Zet de appels op in een pan met een bodempje water, suiker en het kaneelstokje. Laat de appels circa 10 minuten stoven tot een compote (wil je de spicy compote maken, sla dan deze laatste stap van circa 10 minuten stoven over en ga verder met het kopje spicy appelcompote)

Spicy appelcompote

Vijzel de peperkorrels en de steranijs fijn. Schil met een dunschiller de schil van de sinaasappel. Schil en rasp de gember fijn. Voeg de gevijzelde specerijen, gember sinaasappelschil en het sap van de sinaasappel toe aan de pan met appels. Laat de appels circa 10 minuten stoven tot een compote. Verwijder het kaneelstokje en de sinaasappelschillen.

Geef je waardering

168
Zoete & spicy appelcompote