Zoete kip met cajunaardappels

7
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Cajunaardappels

  • Verwarm de oven voor op 220 ºC.
  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Boen de aardappels schoon en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 8 minuten beetgaar. Giet af en stoom ze droog.
  • Meng de aardappels, een scheutje olie en cajunkruiden op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de aardappels in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Zoete kip

  • Verwarm een pan en bak de spekblokjes in circa 8 minuten krokant.
  • Snijd de kipfilet in reepjes. Voeg de kipfilet toe en bak in circa 6 minuten gaar.
  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Voeg circa de laatste 4 minuten de ui, knoflook, honing en bruine basterdsuiker toe aan de kip. Roer af en toe door.
  • Breng eventueel op smaak met een beetje peper.

Salade

  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
  • Giet de maïskorrels en kidneybonen af en spoel schoon. Pluk en hak de blaadjes peterselie.
  • Meng in een kom de tomaten, paprika’s, maïskorrels, kidneybonen, peterselie, olijfolie en azijn. Breng eventueel op smaak met een beetje zout en peper.

Ingredienten

4
Personen

Zoete kip met cajunaardappels

  • 800 g vastkokende aardappels
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 el cajunkruiden
  • 125 g spekblokjes
  • 400 g kipfilet
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el honing
  • 1 el bruine basterdsuiker

Salade

  • 4 trostomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 200 g maïskorrels
  • 200 g kidneybonen
  • 0.5 bosje bladpeterselie
  • 3 el olijfolie extra vergine
  • 1 el witte wijnazijn

Extra nodig

  • bakpapier
Geef je waardering
7