Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Zoete kip met cajunaardappels

  • 800 g vastkokende aardappels
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 el cajunkruiden
  • 125 g spekblokjes
  • 400 g kipfilet
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el honing
  • 1 el bruine basterdsuiker

Salade

  • 4 trostomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 200 g maïskorrels
  • 200 g kidneybonen
  • 0.5 bosje bladpeterselie
  • 3 el olijfolie extra vergine
  • 1 el witte wijnazijn

Extra nodig

  • bakpapier

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Cajunaardappels

  • Verwarm de oven voor op 220 ºC.
  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Boen de aardappels schoon en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 8 minuten beetgaar. Giet af en stoom ze droog.
  • Meng de aardappels, een scheutje olie en cajunkruiden op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de aardappels in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Zoete kip

  • Verwarm een pan en bak de spekblokjes in circa 8 minuten krokant.
  • Snijd de kipfilet in reepjes. Voeg de kipfilet toe en bak in circa 6 minuten gaar.
  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Voeg circa de laatste 4 minuten de ui, knoflook, honing en bruine basterdsuiker toe aan de kip. Roer af en toe door.
  • Breng eventueel op smaak met een beetje peper.

Salade

  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
  • Giet de maïskorrels en kidneybonen af en spoel schoon. Pluk en hak de blaadjes peterselie.
  • Meng in een kom de tomaten, paprika’s, maïskorrels, kidneybonen, peterselie, olijfolie en azijn. Breng eventueel op smaak met een beetje zout en peper.

Geef je waardering

53
Zoete kip met cajunaardappels