Cajunaardappels
- Verwarm de oven voor op 220 ºC.
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Boen de aardappels schoon en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 8 minuten beetgaar. Giet af en stoom ze droog.
- Meng de aardappels, een scheutje olie en cajunkruiden op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de aardappels in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
Zoete kip
- Verwarm een pan en bak de spekblokjes in circa 8 minuten krokant.
- Snijd de kipfilet in reepjes. Voeg de kipfilet toe en bak in circa 6 minuten gaar.
- Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Voeg circa de laatste 4 minuten de ui, knoflook, honing en bruine basterdsuiker toe aan de kip. Roer af en toe door.
- Breng eventueel op smaak met een beetje peper.
Salade
- Snijd de tomaten in blokjes.
- Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
- Giet de maïskorrels en kidneybonen af en spoel schoon. Pluk en hak de blaadjes peterselie.
- Meng in een kom de tomaten, paprika’s, maïskorrels, kidneybonen, peterselie, olijfolie en azijn. Breng eventueel op smaak met een beetje zout en peper.
0 reacties