Deeg
Meng de rietsuiker, boter, bloem, ei en zout met elkaar en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 15 minuten rusten. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkbank. Vet de vorm in, bekleed de vorm met het deeg en prik een aantal gaatjes in de deegbodem.
Vulling
Verwarm de oven voor op 150 ºC. Splits de eieren en klop het eiwit met de helft van de suiker luchtig. Smelt de boter in een pan. Roer in een keukenmixer de geitenkaas, kwark en gesmolten boter glad. Mix de andere helft van de suiker met de eidooiers, geitenkaasmengsel en bloem tot een gladde massa en spatel het eiwitschuim erdoor. Schenk de vulling op het deeg. Bak de taart een uur in de oven. Laat de taart circa 15 minuten afkoelen voordat je de vorm eraf haalt. Laat de kersen uitlekken en marineer circa 10 minuten in kersen eau de vie of likeur. Klop de room tot yoghurt dikte en serveer samen met de kersen bij de taart.
Meld je aan en praat mee