De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zoete geitenkaastaart

90 MIN
Zoete geitenkaastaart

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Deeg
Meng de rietsuiker, boter, bloem, ei en zout met elkaar en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 15 minuten rusten. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkbank. Vet de vorm in, bekleed de vorm met het deeg en prik een aantal gaatjes in de deegbodem.

Vulling
Verwarm de oven voor op 150 ºC. Splits de eieren en klop het eiwit met de helft van de suiker luchtig. Smelt de boter in een pan. Roer in een keukenmixer de geitenkaas, kwark en gesmolten boter glad. Mix de andere helft van de suiker met de eidooiers, geitenkaasmengsel en bloem tot een gladde massa en spatel het eiwitschuim erdoor. Schenk de vulling op het deeg. Bak de taart een uur in de oven. Laat de taart circa 15 minuten afkoelen voordat je de vorm eraf haalt. Laat de kersen uitlekken en marineer circa 10 minuten in kersen eau de vie of likeur. Klop de room tot yoghurt dikte en serveer samen met de kersen bij de taart.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker