De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Zoete aardappelpuree met rucola

Schil de aardappels, snijd ze in stukken en doe ze in een pan met een laagje water. Rasp de sinaasappel boven de pan, voeg zout toe en kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Verhit intussen een laag olie in een pan. Pluk de blaadjes salie en bak ze krokant in de olie.

25 MIN
Zoete aardappelpuree met rucola
Bianca Janssen

Bereidingswijze

Schil de aardappels, snijd ze in stukken en doe ze in een pan met een laagje water. Rasp de sinaasappel boven de pan, voeg zout toe en kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Verhit intussen een laag olie in een pan. Pluk de blaadjes salie en bak ze krokant in de olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bewaar de olie. Giet de aardappels af en maak er een grove puree van. Roer de rucola erdoor en breng op smaak met zout en peper. Serveer de aardappelpuree met de krokante salieblaadjes en besprenkel met salieolie.

Een snelle inspiratie voor een lekker, gezond recept… Chefkok Bianca Janssen geeft je in een paar minuten tijd voldoende handvatten om een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Of het nu een salade, een dessert, een hoofdgerecht of een soep is: de verstips van Bianca zijn altijd snel, lekker en gezond!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker