Bianca Janssen

Ingredienten

4
Personen

Zoete aardappelpuree met rucola

  • 3 zoete aardappelen
  • 1 sinaasappel
  • zout
  • olijfolie
  • 0.5 bosje salie
  • 75 g rucola
  • versgemalen peper

Bereidingswijze

Totale tijd: 25 minuten

Schil de aardappels, snijd ze in stukken en doe ze in een pan met een laagje water. Rasp de sinaasappel boven de pan, voeg zout toe en kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Verhit intussen een laag olie in een pan. Pluk de blaadjes salie en bak ze krokant in de olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bewaar de olie. Giet de aardappels af en maak er een grove puree van. Roer de rucola erdoor en breng op smaak met zout en peper. Serveer de aardappelpuree met de krokante salieblaadjes en besprenkel met salieolie.

Geef je waardering

175
Zoete aardappelpuree met rucola