Zoete aardappelcurry
- Pel en snipper de uien grof.
- Pel en snijd de knoflook grof.
- Verwarm een koekenpan en rooster de cashewnoten circa 3 minuten.
- Schil en snijd de gember fijn.
- Schil en snijd de aardappels in stukken.
- Snijd de romanesco in roosjes.
- Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en halveer de sperziebonen.
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de uien, knoflook en de gember circa 2 minuten. Voeg de aardappels, romanesco en de sperziebonen toe en bak circa 3 minuten. Voeg de currypasta toe en bak circa 1 minuut mee. Schenk de kokosmelk en de gezeefde tomaten erbij en breng het geheel aan de kook. Stoof de groente met de deksel op de pan in circa 10 minuten gaar.
- Snijd de koriander fijn. Meng de helft van de koriander en de cashewnoten door de zoete aardappelcurry en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Papadums
- Verhit een ruime scheut olie in een hapjespan en frituur de papadums in circa 1 minuut krokant. Laat uitlekken op een bordje met keukenpapier.
Serveren
- Verdeel de zoete aardappelcurry over borden en strooi de resterende koriander eroverheen. Serveer de papadums ernaast.
0 reacties