De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zoete aardappel en wilde gember tom yum soep

60 min kooktijd
Zoete aardappel en wilde gember Tom Yum soep

Een recept van

Kiran Jethwa

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Wontons
Meng bloem, eidooiers en een snufje zout in een kom en kneed met je handen tot het een zacht deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 10 minuten rusten in de koelkast.

Vulling
Schil de zoete aardappel en rasp fijn. Versnipper de zoete aardappelbladeren. Hak de knoflook, wilde gember, rode en groene chilipeper grof. Verhit olie in een koekenpan en bak de knoflook, wilde gember, pepers en witte zoete aardappel. Verwijder de stelen van de Gotu kula en voeg toe aan de pan. Breng op smaak met zout toe en roer, laat circa 5 minuten inkoken. Scheur de wilde peper en doe samen met een beetje water in de pan. Zet een deksel op de pan en laat circa 5 minuten stomen. Bestrooi een werkblad of bord met bloem en rol het deeg uit met een deegroller. Snijd vier gelijke vierkanten voor de wontons, lepel de vulling in het midden van elk vierkant en vouw de hoeken naar het midden toe. Draai de hoeken bij elkaar en bind de wontons vast met takjes knoflookbieslook.

Tom Yum soep
Hak de knoflook, pepers en gember. Pel en snipper de ui. Verwarm olie in een pan en fruit de knoflook, peper, ui en gember circa 2 minuten. Roer de Thaise groene currypasta erdoorheen, dek de pan af met een deksel en laat circa 4 minuten koken. Snijd de kokosnoot open, haal het vruchtvlees eruit en rasp het in een kom. Snijd de zoete aardappel in blokjes, voeg toe aan de pan en laat rustig koken. Schil de mango en snijd in grove blokjes. Houd wat mango opzij en voeg de rest toe aan de soep. Roer citroenverbana, water, kippenbouillon en geraspte kokos door de soep en laat circa 15 minuten koken. Leg de wontons voorzichtig in de soep en laat circa 5 minuten koken. Hak de koriander fijn, rasp de wilde rucola en knoflookbieslook en voeg direct toe aan de soep. Snijd de champignons in vieren en de baby-courgette in lange repen en voeg samen met een scheutje citroensap toe aan de soep. Laat circa 5 minuten koken.

Salade
Meng zout en suiker op een 1:1 basis in een kom en voeg witte wijnazijn toe. Schil de boven- en onderkant van de aloë vera en schaaf het vruchtvlees in repen. Omwikkel de augurk met de aloë vera en marineer circa 20 minuten in de azijn. Snijd de mango in repen. Voeg de mango, het mangosap, blauwe bessen en aloue vera bladeren toe aan het augurk-aloë vera mengsel en schep om. Scheur de basilicum erboven.

Serveren
Giet de soep in een kom en serveer de salade op een ander bord. Garneer het bord met Oost-Indische kers.

Deze serie neemt de kijker mee op een reis door Kenia. Een land dat niet bepaald bekend staat om haar keuken, maar wat het wel heeft is ongelooflijk verse, biologische ingrediënten, nog steeds gekweekt en geoogst met behulp van traditionele methoden.

In het derde seizoen reist chef Jethwa door Kenia, Zambia, Mozambique en Zuid-Afrika om de keukengeheimen te ontrafelen en de meest unieke en beste lokale ingrediënten te ontdekken. Steden, bergen en savanne: de natuur van de vier verschillende landen levert andere ingrediënten, culturen en gerechten op. Kiran Jethwa vist van ’s werelds hoogste waterval, jaagt met de Tambuka tribe en hij proeft Mopane wormen. Ga mee op avontuur met Kiran!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker