Zoete aardappel en wilde gember Tom Yum soep

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

60 minuten totale tijd

Wontons
Meng bloem, eidooiers en een snufje zout in een kom en kneed met je handen tot het een zacht deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 10 minuten rusten in de koelkast.

Vulling
Schil de zoete aardappel en rasp fijn. Versnipper de zoete aardappelbladeren. Hak de knoflook, wilde gember, rode en groene chilipeper grof. Verhit olie in een koekenpan en bak de knoflook, wilde gember, pepers en witte zoete aardappel. Verwijder de stelen van de Gotu kula en voeg toe aan de pan. Breng op smaak met zout toe en roer, laat circa 5 minuten inkoken. Scheur de wilde peper en doe samen met een beetje water in de pan. Zet een deksel op de pan en laat circa 5 minuten stomen. Bestrooi een werkblad of bord met bloem en rol het deeg uit met een deegroller. Snijd vier gelijke vierkanten voor de wontons, lepel de vulling in het midden van elk vierkant en vouw de hoeken naar het midden toe. Draai de hoeken bij elkaar en bind de wontons vast met takjes knoflookbieslook.

Tom Yum soep
Hak de knoflook, pepers en gember. Pel en snipper de ui. Verwarm olie in een pan en fruit de knoflook, peper, ui en gember circa 2 minuten. Roer de Thaise groene currypasta erdoorheen, dek de pan af met een deksel en laat circa 4 minuten koken. Snijd de kokosnoot open, haal het vruchtvlees eruit en rasp het in een kom. Snijd de zoete aardappel in blokjes, voeg toe aan de pan en laat rustig koken. Schil de mango en snijd in grove blokjes. Houd wat mango opzij en voeg de rest toe aan de soep. Roer citroenverbana, water, kippenbouillon en geraspte kokos door de soep en laat circa 15 minuten koken. Leg de wontons voorzichtig in de soep en laat circa 5 minuten koken. Hak de koriander fijn, rasp de wilde rucola en knoflookbieslook en voeg direct toe aan de soep. Snijd de champignons in vieren en de baby-courgette in lange repen en voeg samen met een scheutje citroensap toe aan de soep. Laat circa 5 minuten koken.

Salade
Meng zout en suiker op een 1:1 basis in een kom en voeg witte wijnazijn toe. Schil de boven- en onderkant van de aloë vera en schaaf het vruchtvlees in repen. Omwikkel de augurk met de aloë vera en marineer circa 20 minuten in de azijn. Snijd de mango in repen. Voeg de mango, het mangosap, blauwe bessen en aloue vera bladeren toe aan het augurk-aloë vera mengsel en schep om. Scheur de basilicum erboven.

Serveren
Giet de soep in een kom en serveer de salade op een ander bord. Garneer het bord met Oost-Indische kers.

Ingredienten

4
Personen

Wontons

  • 150 g bloem
  • 6 eidooiers
  • 1 snufje zout

Vulling

  • 1 marope (witte zoete aardappel)
  • 2 bossen zoete aardappelbladeren
  • 1 teentje knoflook
  • 2 stukken wilde gember of galangal
  • 1 rode chilipeper
  • 1 groene chilipeper
  • 100 ml olie
  • 2 handjes Gotu kola (of waterkers)
  • 2 tl wilde peper
  • 1 bos knoflookbieslook (of bieslook)

Tom Yum soep

  • 100 ml olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl groene chilipeper
  • 2 el gember
  • 1 grote rode ui
  • 4 zoete aardappels
  • 2 el Thaise groene currypasta
  • 1 kokosnoot
  • 1 groene mango
  • 1 bos citroenverbena
  • 500 ml kippenbouillon
  • 4 grote aloë verabladeren
  • 1 bos wilde rucola
  • 200 g champignons
  • 1 bos koriander
  • 1 baby-courgette
  • 1 citroen

Salade

  • 2 el zout
  • 2 el suiker
  • 100 ml witte wijnazijn
  • aloë vera
  • aloë verabladeren
  • 1 grote augurk
  • 1 mango
  • 1 handvol blauwe bessen
  • 1 bos basilicum

Extra nodig

  • plasticfolie
  • rasp
  • deegroller
Geef je waardering
0