Roberta Pagnier

Ingredienten

4
Personen

Voor de soep

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 3 zoete aardappels
  • 4 winterwortels
  • 0.5 bosje tijm + beetje extra
  • 200 g gedroogde rode linzen
  • 1 liter water
  • zeezout
  • 1 aubergine
  • 4 ongesneden boerenkoolbladeren
  • 1 tl kurkuma
  • 0.5 tl komijnpoeder
  • zout en peper
  • 150 g feta

Extra nodig

  • staafmixer

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook. Verwarm een scheutje olijfolie om in te bakken in een pan en fruit de ui en knoflook circa 3 minuten.

Schil en snijd de zoete aardappels en wortels in stukken en schep samen met de geriste tijm in de pan. Spoel de linzen af onder de koude kraan. Voeg de rode linzen, het water en een flinke snuf zeezout toe en kook gaar met het deksel op de pan in circa 20 minuten.

Snijd de aubergine in blokjes. Snijd de boerenkool in repen. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en voeg de aubergine, boerenkool, kurkuma, komijn, een snufje zout en versgemalen peper toe. Verwarm circa 10 minuten.

Pureer de soep glad met een staafmixer en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Serveer de soep in diepe borden en garneer met de aubergine-boerenkoolmengsel, wat verse tijm, een scheut olijfolie extra vierge en wat verkruimelde feta.

Geef je waardering

441
Zoete aardappel en rode linzen soep met feta