De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zoervleis van café sjiek

Zoervleis is een écht Limburgs stoofrecept.

1980 min voorbereidingstijd
30 min kooktijd
Zoervleis van Café Sjiek

Een recept van

Laura de Grave

Laura de grave

Zoervleis is stoofgerecht waarin poulet wordt gebruikt. Dat zijn de wat taaiere delen van het dier, die het meest bewogen hebben. Poulet kan van de rug, nek of schouder, maar ook van de billen of achterbenen zijn. Door het vlees te stoven, wordt het mals en zacht. 

Bereidingswijze

Dag 1 - avond
Snijd het vlees en de ontbijtkoek in blokjes van 2 bij 2 cm. Snipper de uien jn. Doe het vlees en de ui in een grote ovenschaal. Brokkel de ontbijtkoek erover. Voeg de azijn, laurierblaadjes, kruidnagels, suiker en stroop toe. Breng op smaak met peper en zout. Voeg 400 ml water toe. Laat het vlees afgedekt 24 uur marineren in de koelkast.

Dag 2 - avond
Verwarm de oven tot 80 °C. Zet de ovenschaal met het vlees in de oven en laat circa een nacht (9 uur) garen.

Dag 3 - avond
Doe het vlees in een grote pan en warm het op. Breng eventueel extra op smaak met peper en zout. Proef en bind de saus met extra ontbijtkoek naar smaak. Voeg eventueel nog wat stroop naar smaak toe voor de juiste zoet-zuurverhouding. Serveer met friet, mayonaise en appelmoes.

*Hollands paardenvlees is online verkrijgbaar via www.slagerijwisker.nl.

**Bij Café Sjiek gebruiken ze rinse appelstroop, maar je kunt natuurlijk ook de ambachtelijke stroop (60 procent peren, 40 procent appels) van Puurvandewall gebruiken.

Dit recept komt uit het boek Nederland Kookboek.
De lekkerste lokale producten en gerechten door Laura de Grave. 
Uitgeverij Brandt, €30,-
Fotografie: Hans de Kort 

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker