Zijdezachte zalmrisotto

29
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Zijdezachte Zalmrisotto

  • Verwarm de oven voor op 200 ÂșC.
  • Schenk een derde van de witte wijn in een ovenschaal en leg de vis erin. Bestrooi de vis met een beetje zout en versgemalen peper en dek de ovenschaal af met aluminiumfolie. Stoom de zalm in de oven in circa 12 minuten gaar.
  • Breng voor de bouillon een pan met het water en de bouillonblokjes aan de kook.
  • Pel en snipper de sjalotten.
  • Snijd de waspenen in gelijke kleine stukjes.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de sjalotten en het anijszaad circa 2 minuten. Voeg de risottorijst toe, bak circa 2 minuten tot de rijst glazig begint te worden, schenk de wijn erbij en laat de wijn verdamoen. Voeg een lepel bouillon en de waspenen toe en kook tot de bouillon verdampt is. Schenk beetje bij beetje de bouillon erbij en gaar de rijst al roerende circa 20 minuten.
  • Snijd de dille fijn.
  • Halveer de citroen.
  • Haal het vel van de zalm en verdeel de zalm in kleine stukjes. Voeg de zalm, het sap een halve citroen, dille, doperwten, geraspte Parmezaanse kaas en de boter toe aan de rijst en laat circa 3 minuten garen met de deksel op de pan. Breng de rijst op smaak met een beetje versgemalen peper.
  • Snijd de andere helft van de citroen in partjes.

Serveren
Verdeel de zijdezachte zalmrisotto over borden en serveer de citroen erbij.

Ingredienten

4
Personen

Zijdezachte zalmrisotto

  • 150 ml witte wijn
  • 300 g zalmfilet met vel
  • 900 ml water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 2 sjalotjes
  • 300 g waspenen
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 tl gemalen anijszaad
  • 300 g risottorijst
  • 1 bosje dille
  • 1 citroen
  • 200 g diepvriesdoperwten
  • 75 g Parmezaanse kaas
  • klontje boter

Extra nodig:

  • aluminiumfolie
  • rasp
Geef je waardering
29