• Verwarm de oven voor op 180°C.
Krieltjes:
• Was de krieltjes en halveer ze.
• Vet een bakplaat in met olie en verdeel hierover de krieltjes.
• Bestrooi met zout.
• Bak de krieltjes in circa 25 minuten krokant.
• Roer de krieltjes na circa 12 minuten om.
De Groenteburger:
• Pel en hak de knoflook fijn, pel en snipper de ui.
• Verhit olie in een pan. Fruit hierin de ui en knoflook voor circa 3 minuten.
• Haal de gefruite ui en knoflook uit de pan.
• Was de courgette, verwijder de kontjes en rasp deze boven een kom.
• Schil de wortel en rasp deze boven dezelfde kom.
• Dep de tofoe droog en rasp ook boven de kom.
• Snijd de bieslook fijn en voeg toe.
• Voeg de eieren, gefruite ui en knoflook toe.
• Zet de pan terug op laag vuur.
• Meng alle ingrediënten in de kom goed door elkaar.
• Breng op smaak met zout en peper.
• Verkruimel de beschuiten boven de kom en meng het met de groentemassa.
• Vorm er 4 burgers van.
• Verhit olie in de pan en bak de burgers aan beide kanten in circa 10 minuten goudbruin en gaar.
De kikkererwtensaus:
• Laat de kikkererwten uitlekken.
• Pureer met een staafmixer de kikkererwten met de zure room en sesamzaad.
• Breng op smaak met citroensap, zout en peper.
• Was de rucola en dep droog met keukenrol.
0 reacties