Zelfgemaakte groenteburger met krieltjes

10
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

• Verwarm de oven voor op 180°C.

Krieltjes:
• Was de krieltjes en halveer ze.
• Vet een bakplaat in met olie en verdeel hierover de krieltjes.
• Bestrooi met zout.
• Bak de krieltjes in circa 25 minuten krokant. 
• Roer de krieltjes na circa 12 minuten om. 

De Groenteburger:
• Pel en hak de knoflook fijn, pel en snipper de ui.
• Verhit olie in een pan. Fruit hierin de ui en knoflook voor circa 3 minuten.
• Haal de gefruite ui en knoflook uit de pan.
• Was de courgette, verwijder de kontjes en rasp deze boven een kom.
• Schil de wortel en rasp deze boven dezelfde kom.
• Dep de tofoe droog en rasp ook boven de kom.
• Snijd de bieslook fijn en voeg toe.
• Voeg de eieren, gefruite ui en knoflook toe.
• Zet de pan terug op laag vuur.
• Meng alle ingrediënten in de kom goed door elkaar.
• Breng op smaak met zout en peper.
• Verkruimel de beschuiten boven de kom en meng het met de groentemassa.
• Vorm er 4 burgers van.
• Verhit olie in de pan en bak de burgers aan beide kanten in circa 10 minuten goudbruin en gaar.

De kikkererwtensaus:
• Laat de kikkererwten uitlekken.
• Pureer met een staafmixer de kikkererwten met de zure room en sesamzaad.
• Breng op smaak met citroensap, zout en peper.
• Was de rucola en dep droog met keukenrol.

Ingredienten

4
Personen

Zelfgemaakte groenteburger met krieltjes

  • 400 g krieltjes in de schil
  • zonnebloemolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 1 winterwortel
  • 200 g tofoe
  • 1 bosje gesneden bieslook
  • 2 eieren
  • 4 beschuiten
  • 100 g rucola
  • zout
  • versgemalen peper

Kikkererwtensaus

  • 200 g gekookte kikkererwten
  • 125 ml zure room
  • 1 el sesamzaadjes
  • 1 citroen

Extra nodig

  • staafmixer
Geef je waardering
10