Zeewolf in een Parmezaankorstje

20
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Zeewolf

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Rasp de schil van de citroen.
  • Rasp de Parmezaanse kaas.
  • Meng in een diep bord de panko met de helft van de Parmezaanse kaas en de citroenschil.
  • Strooi de bloem in een diep bord.
  • Breek de eieren en kluts in een diep bord.
  • Verhit een scheut olie met een klontje boter in een koekenpan.
  • Haal de zeewolf door de bloem, vervolgens door het ei en als laatste door de panko. Bak de gepaneerde zeewolf zachtjes circa 3 minuten tot de parmezaankorst krokant is. Leg de zeewolf met de krokante korst naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven in circa 8 minuten goudbruin en gaar.

Macaroni

  • Breng een pan water met een beetje zout aan de kook en kook de macaroni gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Pel de knoflook en hak fijn.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit de knoflook circa 2 minuten. Voeg de spinazie toe en verwarm circa 5 minuten tot deze is geslonken. Voeg na drie minuten de doperwten toe.
  • Giet de macaroni af en voeg toe aan de spinazie.
  • Halveer de citroen. Voeg het sap van een halve citroen toe aan de spinazie. Voeg de resterende geraspte Parmezaanse kaas toe en breng op smaak met een beetje zout, versgemalen peper en een scheutje olijfolie extra vierge.

Serveren

  • Verdeel de zeewolf en macaroni over borden. 

Ingredienten

4
Personen

  • 1 citroen
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 4 el panko
  • 2 el bloem
  • 2 eieren
  • 4 zeewolffilets
  • 1 el roomboter
  • 300 g macaroni
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 g spinazie
  • 300 g diepvriesdoperwten
  • olijfolie extra vierge

Extra nodig

  • rasp
  • bakpapier
Geef je waardering
20