De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zeeduivel met parmaham

20 MIN
Zeeduivel met parmaham

Een recept van

Andy McDonald

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Zeeduivel met parmaham

Fileer de zeeduivel en verwijder de huid, het vlies en de eventuele aders.

Leg een strook plasticfolie voor je. Leg de parmaham dakpansgewijs verticaal op het plasticfolie. Strooi de salie over de parmaham. Leg de zeeduivelfilet horizontaal op de ham en breng op smaak met versgemalen peper. Rol met behulp van de plasticfolie de parmaham om de zeeduivel, zodat er een rolletje ontstaat. Verwijder de plasticfolie en besprenkel de zeeduivelrol met wat olie. Gril de zeeduivel op de bbq rondom in circa 6 minuten krokant en gaar.

 

Zoetzure tomatensaus

Halveer de tomaten, leg ze met de gesneden kant op de bbq laat ze circa 2 minuten roosteren totdat ze een mooie grillstreep hebben.

Pel de knoflook. Snijd de schil van de ingelegde citroen en snijd de schil in reepjes.

Mix de tomaten, knoflook, citroenschil en olijfolie in de blender tot een saus. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

 

Serveren

Serveer de zeeduivel met de saus.

Lange, zwoele avonden, lekkere zomerse deuntjes en blote voeten in het gras; het is tijd om te genieten van het echte buitenleven! Stook de bbq op, pak je karaffen en schalen uit de kast en nodig vrienden en familie uit. De warme avonduren zullen vanaf nu nooit meer hetzelfde zijn.

In het programma Eten in de Tuin maken chef Andy en liquid chef Corria de heerlijkste zomerse gerechten en drankjes die van jouw maaltijden in de openlucht een onvergetelijke ervaring zullen maken. Malse stukken vlees, kruidige vis, verrassende nagerechten van de bbq. Maar natuurlijk ook salades, marinades en sauzen om je vingers bij af te likken. Dat allemaal onder het genot van de meest kleurrijke, smaakvolle en verbluffende shakes, smoothies en (alcoholvrije) cocktails. Voor ieder wat wils: van stoere mannenmaaltijden tot gezellige hapjes.

In dit programma leer je alles wat je wilde weten over bbq-en en nog veel meer…

Bereid je voor op een drukke tijd, want dit jaar is jouw tuin, balkon of veranda the place to be in de zomer.
 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker