De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zeebaarsfilet met olijvensaus en witlof-taugésalade

30 MIN
Zeebaarsfilet met olijvensaus en witlof-taugésalade

Een recept van

Gabriele Sponza

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Zeebaarsfilet met olijvensaus
Verwijder het vel van de zeebaarsfilets, leg de filets op plasticfolie, bedek met basilicumblaadjes en rol de filets op als een wrap. Breng de melk, ui, knoflook en laurier aan de kook. Leg de in plasticfolie verpakte vis voorzichtig in de kokende melk en pocheer. Snijd de zwarte olijven en de rode paprika fijn met een mes. Meng dit met olijfolie tot een saus. Haal de vis uit de melk en leg op een bord. Hak de bladpeterselie fijn. Serveer met de olijvensaus en peterselie.

Witlof-taugésalade
Doe de taugé in een kom met de sojasaus en sesam en laat rusten. Halveer de cherrytomaatjes. Rasp de wortels. Halveer de gele paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika fijn. Rasp de citroen. Meng in een kom de olijfolie, zout, citroen en zwarte peper. Meng alle groente in een slakom. Serveer op een bedje van blaadjes witlof met de saus.

Gabriele denkt dat voedsel niet uit ons leven is weg te slaan, omdat het ons leven kleurrijk en leuk maakt. Hij deelt zijn ideeën in de culinaire 24Kitchen serie ''For The Love Of Food'' en legt in zijn eigen woorden uit: ''Je hoeft geen masterchef te zijn om koken leuk te vinden. Enthousiast zijn is genoeg om goede gerechten te koken''.

Geïnspireerd door de multiculturele metropool Istanbul en vooral door de diverse lokale keukencultuur creëert Gabriele een fusie van wereldkeuken met lokale ingrediënten die afkomstig zijn uit het magische Anatolia en zijn creativiteit.

Hij helpt het publiek om gezonde, lekkere en praktische maaltijden te bereiden. Hij laat iedereen zien hoe simpel het is om goede gerechten te koken.

Gaat jouw hart ook sneller slaan als je in de keuken staat? Ontmoet Gabriele in zijn keuken, zijn meest intieme plek, waar hij met behulp van verschillende ingrediënten en kruiden je gasten meeneemt op een onweerstaanbare reis.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker