Zeebaarsfilet met olijvensaus en witlof-taugésalade

4
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
Zeebaarsfilet met olijvensaus
Verwijder het vel van de zeebaarsfilets, leg de filets op plasticfolie, bedek met basilicumblaadjes en rol de filets op als een wrap. Breng de melk, ui, knoflook en laurier aan de kook. Leg de in plasticfolie verpakte vis voorzichtig in de kokende melk en pocheer. Snijd de zwarte olijven en de rode paprika fijn met een mes. Meng dit met olijfolie tot een saus. Haal de vis uit de melk en leg op een bord. Hak de bladpeterselie fijn. Serveer met de olijvensaus en peterselie.

Witlof-taugésalade
Doe de taugé in een kom met de sojasaus en sesam en laat rusten. Halveer de cherrytomaatjes. Rasp de wortels. Halveer de gele paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika fijn. Rasp de citroen. Meng in een kom de olijfolie, zout, citroen en zwarte peper. Meng alle groente in een slakom. Serveer op een bedje van blaadjes witlof met de saus.

Ingredienten

4
Personen

Zeebaarsfilet met olijvensaus

  • 4 zeebaarsfilets (met vel)
  • 4 kopjes melk
  • 5 takjes basilicum
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 laurierblaadjes
  • 5 takjes bladpeterselie
  • 100 ml olijfolie
  • 75 g pitloze zwarte olijven
  • 3 rode paprika's

Witlof-taugésalade

  • 300 g taugé
  • 1 stronk witlof
  • 1 el sesamzaad
  • 2 el sojasaus
  • 20 cherrytomaatjes
  • 3 wortels
  • 3 gele paprika's
  • 1 citroen

Extra nodig

  • staafmixer en bijbehorend staafmixerbakje
  • plasticfolie
Geef je waardering
4