Zeebaars in zoutkorst met ratatouille

14
Gemiddeld

Bereidingswijze

60 minuten totale tijd

Zeebaars in zout
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Droog de binnenwand van de zeebaars met keukenpapier en bestrooi met zout en peper. Snijd de citroen in plakjes. Verdeel de kruiden en citroen over de binnenwand. Leg bakpapier op een bakplaat. Splits de eieren en kluts het eiwit. Meng de eiwitten met het grove zout en maak een laagje van circa 1 centimeter op bakpapier. Zet de vis erop en bekleed de vis met de rest van het zout. Bak circa 30 minuten in de oven.

Ratatouille
Pel en snijd de uien en knoflook in grove stukken. Verwarm olijfolie in een pan en fruit de uien en knoflook. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in repen. Snijd de courgette in stukken en bak de paprika’s en courgette kort mee. Breng op smaak met zout, peper en tijm. Snijd de tomaten in stukjes. Voeg de tomatensaus, tabasco en tomaten toe en laat op laag vuur circa 10 minuten garen.

Tartaarsaus
Pel en snipper de ui. Hak de kappertjes, peterselie en augurk fijn. Halveer de limoen. Meng de mayonaise met de ui, kappertjes, peterselie en augurken en breng op smaak met tabasco, limoensap, zout en peper.

Sla met de achterkant van je mes of een kleine hamer de zoutkorst los. Serveer de groente en tartaarsaus apart.

Ingredienten

4
Personen

Zeebaars in zout

  • 1 zeebaars van ca 1 kg
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 citroen
  • 4 blaadjes salie
  • 4 takjes tijm
  • 5 eieren
  • 2 kg grof zeezout

Ratatouille

  • 2 grote uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 courgette
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 takje tijm
  • 3 tomaten
  • 300 ml tomatensaus
  • 4 druppels rode tabasco
  • olijfolie

Tartaarsaus

  • 1 ui
  • 2 el kappertjes
  • 0.5 bosje peterselie
  • 2 augurken
  • 300 ml mayonaise
  • 2 druppels rode tabasco
  • 1 limoen
  • zout
  • versgemalen peper

Extra nodig

  • bakpapier
  • wok
Geef je waardering
14