Zalmkedgeree

11
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Zalmfilet

  • Breng in een pan het water en het bouillonblokje aan de kook.
  • Kook de zalm in de bouillon in circa 10 minuten gaar.
  • Haal de zalm voorzichtig uit de bouillon en laat afkoelen op een bordje. Bewaar de bouillon.

Eieren

  • Breng een pan met water aan de kook en kook de eieren in circa 8 minuten hard. Giet af en spoel koud. Pel de eieren.
  • Snijd de eieren in parten.

Zalmkedgeree

  • Pel en snipper de ui.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en kerriepoeder circa 2 minuten.
  • Voeg de rijst toe en bak circa 1 minuut mee.
  • Schenk de bewaarde bouillon op de rijst en laat op laag vuur met de deksel op de pan circa 15 minuten garen.
  • Verwarm een pan en rooster de geschaafde amandelen circa 3 minuten.
  • Snijd de tomaten in blokjes. Snijd de bosuitjes in dunne ringen.
  • Pluk en hak de peterselie fijn.
  • Scheur de zalm in stukjes.
  • Meng de zalm, eieren, tomaten, bosuitjes, peterselie, mangochutney, geschaafde amandelen en de boter door de rijst en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de zalmkedgeree over borden.

Ingredienten

4
Personen

Zalmkedgeree

  • 600 ml water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 400 g zalmfilet
  • 2 eieren
  • 1 ui
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 tl kerriepoeder
  • 275 g basmatirijst
  • 60 g geschaafde amandelen
  • 4 trostomaten
  • 4 bosuitjes
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 1 el mangochutney
  • 1 klontje boter
Geef je waardering
11