Pittige boterbonen
- Pel en snipper de ui grof. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
- Verhit een scheut olie in een hapjespan en bak de ui, knoflook en paprika’s circa 4 minuten
- Schenk het water erbij en voeg het bouillonblokje en 2 à 3 theelepels sambal toe.Breng het geheel aan de kook
- Giet de limabonen af en spoel schoon. Voeg de limabonen en krieltjes toe aan de hapjespan. Zet het vuur laag en laat het geheel nog circa 5 minuten pruttelen.
Zalm van de gril
- Verwarm de grillpan.
- Smeer de zalmfilets in met olijfolie en bestrooi met een beetje zout en peper.
- Gril de zalmfilets in circa 6 minuten om en om gaar.
Hollandse sambal
- Snijd de rode pepers fijn. Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Pureer de pepers, sjalot, knoflook, tomatenpuree, suiker en azijn met de staafmixer. Voeg eventueel een scheutje water toe.
Serveren
Serveer de aardappelen en pittige limabonen in een diep bord en leg de zalm erbovenop. Serveer met de koriander en crème fraîche.
Meld je aan en praat mee