De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zalm teriyaki met zelfgemaakte sambal

Koert-Jan de Bruijn maakt Zalm teriyaki met zelfgemaakte sambal in Favourites By.

45 min kooktijd
Zalm teriyaki met zelfgemaakte sambal

Een recept van

Bereidingswijze

Rooster de sesamzaadjes lichtbruin in een droge koekenpan. Verwarm de sojasaus in een steelpannetje. Voeg de rijstazijn en honing toe. Pel en rasp één knoflookteen boven de pan. Verwarm even en haal de pan dan van het vuur. Laat de marinade afkoelen.

Snijd de broccoli in roosjes en de stronk in stukjes. Haal de sugar snaps af. Blancheer de broccoli samen met de sugarsnaps 2 minuten. Giet af en spoel koud met water. Doe de groenten in een kom met ijswater.

Kwast de zalm eerst aan alle kanten een beetje in met olie en bestrijk de zalm vervolgens royaal met de teriyakimarinade. Laat even lekker intrekken.

Bereid de noedels volgens de gebruiksaanwijzing en spoel af met koud water.
Pel de rode ui en snijd flinterdun met de mandoline of een mes. Pel en hak 2 tenen knoflook. Snijd de radijzen flinterdun. Snijd de lente-uien in fijne ringetjes. Pluk wat korianderblaadjes. Dep de geblancheerde groenten goed droog met een schone doek of keukenpapier.

Zet de koekenpan op middelhoog vuur en bak de zalm eerst op de huidkant in scheutje olie. Keer na 2 minuten en bak zo alle vier de kanten.
Verwarm ondertussen de wok met een scheut zonnebloemolie. Voeg de knoflook toe en vervolgens de broccoli en sugarsnaps. Roerbak circa 3 minuten op hoog vuur. Voeg de noedels toe en naar smaak wat teriyakimarinade en bak nog 2 minuten op hoog vuur.

Doe de noedels en groenten op de borden. Leg er vervolgens wat rode ui op. Leg de zalm erbovenop (met de huid onder). Bestrooi het gerecht met sesamzaad, radijs, lente-ui en koriander. Eet er (zelfgemaakte) sambal bij (zie recept: Sambal van Koert-Jan).

Kijk vanaf 2 juli elke werkdag om 19:00 naar Favourites By! Wat zijn de favoriete gerechten en recepten van onze 24Kitchen chefs en bekende Nederlanders? In dit programma komen we het te weten.

Niet alleen demonstreren ze het gerecht, ook vertellen ze ons waarom ze juist voor dit recept hebben gekozen. Van een zelfgemaakte frikandel tot een super gezonde smoothie, van Lange Frans tot Olcay Gulsen: alles en iedereen komt voorbij in Favourites By.

Favourites By is vanaf 2 juli elke werkdag om 19:00 te zien bij 24Kitchen. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker