Rijst
Meng de rijst met de kokosmelk en nam pla en voeg water toe tot de rijst net onder staat. Kook de rijst verder gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Krokante kruidenkorst
Hak voor de kruidenkorst de peterselie fijn en meng met de panko, paneermeel, chilivlokken en boter. Rol dit tussen plasticfolie uit tot een plak van 5 millimeter dik. Laat circa 20 minuten opstijven in de vriezer. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de kruidenkorst op maat van de zalmfilets en beleg de zalm ermee. Leg de zalm op een met bakpapier beklede bakplaat en gaar circa 8 minuten in de oven. Zet eventueel de grill aan om de bovenkant nog krokanter te krijgen.
Sinaasappel-asperges
Rasp de sinaasappels en voeg het rasp toe aan de kokosolie. Bewaar de sinaasappels. Bewaar een beetje rasp voor de garnering. Verwarm de kokosolie tot lauwwarm en laat circa 10 minuten trekken. Snijd circa 2 centimeter van de onderkant van de asperges. Breng een grote pan met water aan de kook en blancheer de asperges circa 2 minuten. Giet af en laat ze afkoelen op ijswater. Verhit de grill en bestrijk de asperges met de sinaasappelkokosolie. Gril de asperges aan beide kanten circa 1 minuut.
Serveer
Leg de asperges op een bord, druppel er wat olie over en garneer met de achtergehouden sinaasappelrasp. Garneer met peterselie. Serveer met de rijst en krokante zalm.
45 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties