Zacht voor de buikjes venkelrisotto

33
Makkelijk
Zacht voor de buikjes venkelrisotto

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.

Venkel

  • Halveer de venkel in de lengte, verwijder de harde kern en snijd de venkel in repen.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de helft van de knoflook circa 2 minuten.
  • Voeg de venkel toe en breng op smaak met een beetje zout en peper. Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan circa 20 minuten garen.

Kip

  • Meng in een ovenschaal de kip met een scheutje olijfolie, balsamicoazijn, honing, een beetje zout en peper en bak ze circa 10 minuten in de oven.
  • Voeg de cherrytomaten toe en pof ze circa 5 minuten in de oven.

Risotto

  • Breng in een pan het water met de bouillonblokjes aan de kook.
  • Pel en snipper de ui.
  • Verhit een scheutje olie en een klontje boter in een pan en fruit de resterende knoflook en de ui circa 4 minuten.
  • Roer de rijst erdoor en laat in circa 3 minuten glazig worden. 
  • Schep dan lepel voor lepel de bouillon erbij tot de rijst elke keer bijna alle bouillon heeft opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is.
  • Roer de venkel en de Parmezaanse kaas door de risotto.
  • Rasp de schil van de citroen boven de risotto. Breng op smaak met het sap van de citroen.

Ingredienten

4
Personen

Zacht voor de buikjes venkelrisotto

  • 2 kippendijfilets à 150 g
  • 2 venkelknollen
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • balsamicoazijn
  • 1 el honing
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 1 l water
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 1 ui
  • 50 g roomboter
  • 375 g risottorijst
  • 100 g geraspte Paramzaanse kaas
  • 1 citroen
Zacht voor de buikjes venkelrisotto
Geef je waardering
33