Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Zacht gestoofde spitskool met kabeljauw

  • 800 g vastkokende aardappels
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 spitskool
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 mespuntje nootmuskaat
  • 100 ml water
  • 1 el zure room
  • 4 kabeljauwfilets à 100 g
  • 1 klontje boter
  • 1 citroen
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 1 el kappertjes

Extra nodig

  • keukenpapier

Bereidingswijze

Totale tijd: 25 minuten

Aardappels

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels in plakken. Kook de aardappels in circa 12 minuten gaar. Giet af en stoom droog.

Spitskool

  • Pel en snipper de ui.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Halveer de spitskool in de lengte, verwijder de kern en snijd de spitskool in zo dun mogelijke reepjes.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en de nootmuskaat circa 2 minuten. Voeg de spitskool toe en bak circa 4 minuten. Schenk het water erbij en laat de spitskool met de deksel op de pan in circa 8 minuten gaar stoven.
  • Pluk en hak de peterselie fijn.
  • Roer de aardappels, zure room en de helft van de peterselie door de spitskool en breng op smaak met een beetje versgemalen peper.

Kabeljauwfilets

  • Dep de kabeljauwfilets droog met keukenpapier.
  • Smelt een klontje boter in een pan en laat volledig uitbruisen. Bak de vis om en om in circa 8 minuten goudbruin en gaar.
  • Halveer de citroen. Voeg het sap van een halve citroen, de rest van de peterselie en de kappertjes toe aan de vis in de pan en laat circa 1 minuut doorwarmen.

Serveren

  • Verdeel de spitskool over borden. Verdeel de kabeljauwfilets over de spitskool en lepel de peterselieboter eroverheen. Leg een partje citroen op de kabeljauwfilets.

Is spitskool ook jouw favoriet? Bekijk dan hier meer spitskool recepten

Geef je waardering

45
Zacht gestoofde spitskool met kabeljauw