Zacht gestoofde spitskool met kabeljauw

14
Makkelijk

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Aardappels

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels in plakken. Kook de aardappels in circa 12 minuten gaar. Giet af en stoom droog.

Spitskool

  • Pel en snipper de ui.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Halveer de spitskool in de lengte, verwijder de kern en snijd de spitskool in zo dun mogelijke reepjes.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en de nootmuskaat circa 2 minuten. Voeg de spitskool toe en bak circa 4 minuten. Schenk het water erbij en laat de spitskool met de deksel op de pan in circa 8 minuten gaar stoven.
  • Pluk en hak de peterselie fijn.
  • Roer de aardappels, zure room en de helft van de peterselie door de spitskool en breng op smaak met een beetje versgemalen peper.

Kabeljauwfilets

  • Dep de kabeljauwfilets droog met keukenpapier.
  • Smelt een klontje boter in een pan en laat volledig uitbruisen. Bak de vis om en om in circa 8 minuten goudbruin en gaar.
  • Halveer de citroen. Voeg het sap van een halve citroen, de rest van de peterselie en de kappertjes toe aan de vis in de pan en laat circa 1 minuut doorwarmen.

Serveren

  • Verdeel de spitskool over borden. Verdeel de kabeljauwfilets over de spitskool en lepel de peterselieboter eroverheen. Leg een partje citroen op de kabeljauwfilets.

Ingredienten

4
Personen

Zacht gestoofde spitskool met kabeljauw

  • 800 g vastkokende aardappels
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 spitskool
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 mespuntje nootmuskaat
  • 100 ml water
  • 1 el zure room
  • 4 kabeljauwfilets à 100 g
  • 1 klontje boter
  • 1 citroen
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 1 el kappertjes

Extra nodig

  • keukenpapier
Geef je waardering
14