Bouillon
Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een soeppan en bak de ui en knoflook 5-10 minuten op laag vuur. Week de saffraan in een scheutje water. Voeg het saffraanwater en de bouillon toe. Rasp de citroenschil erboven en breng aan de kook. Laat op laag vuur circa 30 minuten zachtjes trekken.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
Anijsbruschetta
Snijd het brood in mooie stukjes en rooster ze knapperig in een droge koekenpan. Meng de anijszaadjes met wat olie. Bestrijk de broodjes met de anijsolie en bestrooi met een snufje zout.
Yoghurtsoep
Roer de maïzena aan met een scheutje water en roer door de yoghurt. Roer de yoghurt los met een scheutje hete bouillon en voeg voorzichtig toe aan de soep. Pureer de soep met een staafmixer.
Serveer
Strooi de pijnboompitten over de soep en serveer de yoghurtsoep met de anijsbruschetta.
0 reacties