De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

yoghurtgranité met ‘honingtomaatjes’ en aardbeien

Met deze heerlijke yoghurtgranité maak je zeker een goede indruk op je vrienden.

30 MIN
Yoghurtgranité met ‘honingtomaatjes’ en aardbeien

Een recept van

Angélique Schmeinck

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

‘ s Middags voorbereiden

Yoghurtgranité

Roer karnemelk, yoghurt, honing en het sap van een halve limoen door elkaar. Schenk in een diepvriesbestendige schaal en laat bevriezen.

Honingtomaatjes

Kruis met de punt van een klein mes de tomaatjes in bij de steelaanzet. Dompel ze 20 seconden in water dat net tegen de kook aan is. Schep ze direct in ijskoud water en pel de velletjes er af. Leg ze in een glazen schaal. Halveer de vanillepeul en schraap het merg eruit. Kneus het kaneelstokje. Verwarm de honing met vanillemerg en peulen, steranijs en kaneel. Schenk over de tomaatjes en laat circa 10 minuten marineren.

Basilicumsiroop

Breng water met suiker aan de kook tot de suiker is opgelost. Pluk de basilicum. Blancheer het basilicumblad 1 minuut in ruim kokend water. Giet op een zeef, spoel direct af met koud water en knijp met beide handen al het vocht uit de basilicum. Pureer de basilicum met de suikersiroop in een blender tot een gladde siroop en schenk eventueel door een zeef. Schenk in een spuitflesjes en bewaar in de koelkast.

’s Avonds afmaken

Was de aardbeien, haal de kroontjes er af en halveer de aardbeien. Haal de granité 5 minuten voor het serveren uit de diepvriezer.

Opmaak bord

Zet een ringvorm op bord en zet de aardbeien met de punt omhoog met het snijvlak tegen de ring aan. Zet de honingtomaatjes met de punt naar boven in het midden van de ring. Lepel er specerijenhoning over. Snijd een blok van de granité en rasp de granité op de blokrasp. Leg de granité in een bergje op de tomaatjes. Haal de ringvorm eraf en maak er eilandjes van basilicumsiroop omheen.

Wijntip

Cremant de Bourgogne Rose

Bubbels rule! Dus niet alleen voor 31 december maar voor het hele jaar.
En dan zeker niet alleen Champagne maar een Cremant kan net zo goed. Die komt, zoals in dit geval, uit de Bourgogne maar kan ook uit de Loire of de Elzas komen. In ieder geval niet uit het Champagnegebied, die naam is voorbehouden aan de boeren daar.
Bij dit nagerecht is een droge rosé Cremant een schot in de roos. Niet overmatig zoet, heerlijk verfrissend en niet te vergeten: feestelijk. Denk maar niet dat er iemand aan tafel een extra glaasje afslaat omdat het geen oudjaarsavond is!

door Corria Houthuizen

De beleving van uit eten gaan met je vrienden, maar dan in je eigen huis? Een chef hiervoor uitnodigen is niet meer nodig. Vanaf nu ben jij chef, sommelier en gastheer of -vrouw tegelijk! Je vrienden weten niet wat ze overkomt als jij een indrukwekkend 3-gangenmenu op tafel tovert.

Meesterkok Angélique Schmeinck deelt haar culinaire geheimen met jou en geeft tips en tricks voor een perfect menu. Voor- hoofd- en nagerecht; je bord tot in de puntjes verzorgd en de smaken perfect gecombineerd. Indrukwekkend, terwijl jij er echt niet veel moeite voor hoeft te doen. Dat weet jij, maar dat hoeven je vrienden niet te weten…It’s time to impress your friends! 

 

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker