De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

wraps met gegrilde kip en oesterzwammen

35 MIN
Wraps met gegrilde kip en oesterzwammen

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph

Bereidingswijze

Verwarm de grill voor. Snijd de kipfilets in dunne plakken en smeer ze in met olijfolie. Grill de kipfilet in een grillpan 2 minuten om en om. Scheur de oesterzwammen. Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de oesterzwammen circa 3 minuten. Voeg de knoflook, sjalot en kidneybeans toe en bak 1 minuut mee en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de wraps 20 seconde in de magnetron of bak ze heel kort om en om in een droge koekenpan. Vouw de onderkant van de wrap tot iets over de helft en de zijkanten naar elkaar toe. Zet ze vast met een cocktailprikker. Vul de wrap met sla, oesterzwammen, kip, nogmaals sla en guacamole.

Guacamole
Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit en schil. Pel en snijd de knoflook. Verwijder de zaden uit de peper en snijd de peper in ringetjes. Snijd de avocado in kleine stukken en prak ze fijn in een kom. Meng de knoflook, peper en citroensap erdoor en breng op smaak met olijfolie en zout.

Rudolph van Veen gaat terug naar de basis van het koken en geeft voorlichting over Nederlandse producten. In elke aflevering staat één groente of product centraal. Rudolph bezoekt de kwekerij zodat men kan zien waar ingrediënten vandaan komen en hoe hoog de kwaliteit van deze Nederlandse producten is. Samen met Rob Baan ontdekt hij de verhalen achter de heerlijkste Nederlandse groente, maar ook bezoekt hij bijvoorbeeld bedrijven waar Nederlandse kazen gemaakt worden en boerderijen met scharrelvlees. Vervolgens worden er heerlijke recepten bereid met deze producten, waarbij voldoende uitleg wordt gegeven over de verschillende ingrediënten en kooktechnieken.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker