Wotter an wind met mosterdstip

3
Makkelijk
Wotter an wind met mosterdstip

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Wotter an wind

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels in vieren. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar.
  • Giet de aardappels af, bewaar circa 200 ml kookvocht voor de mosterdstip en stoom ze droog.
  • Verwarm de melk.
  • Pureer de aardappels met een pureestamper en maak smeuïg met de melk. Breng op smaak met de nootmuskaat.
  • Snijd de kool in vieren, verwijder de kern en snijd de kool in dunne repen.
  • Pel en snijd de ui in grove stukken.
  • Verwijder het velletje van de worst en snijd de worst in kleine blokjes.
  • Verhit de boter in een pan en fruit de ui circa 2 minuten.
  • Voeg de kool toe en bak circa 3 minuten mee.
  • Voeg de worst toe en laat circa 5 minuten bakken.
  • Voeg het water toe, leg de deksel op de pan en stoof de kool in circa 10 minuten zacht.
  • Giet de witte kool af.
  • Roer de kool door de aardappelpuree en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Pluk en hak de peterselie fijn.

Mosterdstip

  • Verwarm een pan en bak de spekblokjes in circa 8 minuten krokant.
  • Schenk het achtergehouden aardappelkookvocht bij de spekblokjes en roer de mosterd erdoor.
  • Meng in een kommetje een scheutje water met maïzena en roer door de saus.

Serveren

  • Serveer de wotter an wind met mosterdstip. Bestrooi met wat peterselie.

Ingredienten

4
Personen

Wotter an wind

  • 800 g kruimige aardappels
  • 50 ml melk
  • nootmuskaatpoeder
  • 1 witte kool
  • 1 ui
  • 1 Groninger metworst
  • 50 g boter
  • 200 ml water
  • 0.5 bosje peterselie

Mosterdstip

  • 250 g spekblokjes
  • 2 el Groningse mosterd
  • 1 el maïzena

Extra nodig

  • pureestamper
  • keukenpapier
Wotter an wind met mosterdstip
Geef je waardering
3