Bianca Janssen

Ingredienten

6
Personen

Wortelsoufflés

  • 400 g wortel
  • 1 sjalotje
  • 1 takje dragon
  • olijfolie
  • 2 eieren
  • 40 g Emmentaler
  • boter
  • zout
  • versgemalen peper

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Schil en snijd de wortel in blokjes. Kook ze beetgaar in kokend water. Pel en snipper de sjalot. Verhit een scheut olijfolie en fruit de sjalot met de dragon. Pureer de wortel, sjalot en dragon in de keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper. Splits de eieren. Roer de eidooiers door het wortelmengsel. Klop de eiwitten stijf. Spatel ze door het wortelmengsel. Snijd de kaas in brede reepjes. Vet 6 soufflébakjes in met boter. Vul de bakjes voor de helft met het soufflébeslag, leg er een reepje kaas op en vul de bakjes met de rest van het beslag. Bak de soufflés 10-15 minuten in de oven. Serveer ze direct.

Geef je waardering

10
Wortelsoufflés  met Emmentaler