De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Wortelsoufflés met Emmentaler

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Wortelsoufflés  met Emmentaler

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Schil en snijd de wortel in blokjes. Kook ze beetgaar in kokend water. Pel en snipper de sjalot. Verhit een scheut olijfolie en fruit de sjalot met de dragon. Pureer de wortel, sjalot en dragon in de keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper. Splits de eieren. Roer de eidooiers door het wortelmengsel. Klop de eiwitten stijf. Spatel ze door het wortelmengsel. Snijd de kaas in brede reepjes. Vet 6 soufflébakjes in met boter. Vul de bakjes voor de helft met het soufflébeslag, leg er een reepje kaas op en vul de bakjes met de rest van het beslag. Bak de soufflés 10-15 minuten in de oven. Serveer ze direct.

Een snelle inspiratie voor een lekker, gezond recept… Chefkok Bianca Janssen geeft je in een paar minuten tijd voldoende handvatten om een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Of het nu een salade, een dessert, een hoofdgerecht of een soep is: de verstips van Bianca zijn altijd snel, lekker en gezond!

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.