Wortel-witlofsalade

0
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Rooster de pistachenootjes circa 5 minuten in een droge koekenpan. Schil en rasp de winterpeen. Snijd de witlof in reepjes. Snijd de schil van de mandarijntjes en snijd de partjes eruit. Knijp het overgebleven sap uit de mandarijnen en bewaar voor de dressing. Meng de pistachenootjes met de winterpeen, witlof, mandarijnen en de rozijnen. Meng voor de dressing het sap van de mandarijnen met een beetje zout en versgemalen peper, het sap van de limoen en de mosterd en roer de olie er druppelsgewijs door. Meng de dressing door de salade.

Verdeel de salade over borden en verdeel de zalm erover.

Ingredienten

4
Personen

Wortel-witlofsalade

  • 65 g pistachenootjes
  • 1 winterpeen
  • 6 stronkjes witlof
  • 2 mandarijnen
  • 50 g rozijnen
  • 1 limoen
  • 1 tl fijne mosterd
  • 60 ml olijfolie extra vierge
  • 200 g gerookte zalm

Extra nodig:

  • rasp
Geef je waardering
0