De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

witte koolchips

40 MIN
Witte koolchips

Een recept van

Mounir Toub

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Witte koolpuree

Haal de bladeren van de kool los en blancheer ze circa 3 minuten in gezouten water. Giet de koolbladeren af en spoel ze koud onder de kraan. Laat de koolbladeren goed uitlekken. Pureer de koolbladeren tot een gladde puree.

Witte koolchips

Verwarm de oven voor op 110 ºC. Meng 100 gram koolpuree met de maïzena. Splits een ei en roer het eiwit door de koolpuree. Strijk de koolpuree zo vlak mogelijk uit op bakpapier en bestrooi met karwijzaadjes. Bak de puree circa 30 minuten in de oven tot het krokant is.

Tip: het hangt van het gewicht van de kool af hoeveel puree je ervan krijgt. Krijg je in totaal bijvoorbeeld 200 gram puree, dan moet je alle ingrediënten voor de chips natuurlijk verdubbelen.

Tomaten met een beurs plekje, oud brood, restjes gekookte rijst. Wat doe je ermee? In de prullenbak? Zonde!

Zonder dat we ons er bewust van zijn gooien we gemiddeld per persoon in Nederland zo’n 50 kilo eten weg, oftewel 155 euro per jaar. Dat kun je vast aan leukere dingen besteden, toch? En dan te bedenken dat je die ingrediënten nog prima kunt gebruiken.

In het programma Food Recycle laten we zien hoe je met bijvoorbeeld koude pasta, gekookte aardappels en gerimpelde appels nog de lekkerste snacks, sauzen en gerechten kunt maken. En daar hoef je geen meesterkok voor te zijn. De chefs van 24Kitchen laten met simpele recepten zien hoe jij met zelfgemaakte producten je voorraadkast aan kunt vullen, en dat merk je niet alleen aan de eettafel maar vooral in je portemonnee!

Dus stop met verspillen en duik de keuken in met Food Recycle.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker