Rudolph van Veen

Ingredienten

25
Porties

Deeg

  • 180 g macadamianoten
  • 225 g witte chocolade(reep)
  • 350 g bloem
  • 230 g zachte boter
  • 280 g suiker
  • 1 mespuntje zout
  • 2 eieren

Extra nodig

  • plasticfolie
  • bakpapier
  • bakplaat

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 30 minuten

Deeg
Hak de macadamianoten en de witte chocolade in stukjes. Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin boter, suiker, zout en de eieren met elkaar. Voeg beetje bij beetje de bloem toe tot het geheel samenkomt. Voeg de gehakte noten en chocolade toe en kneed tot een soepel deeg. Rol het deeg tot een pil van circa 10 centimeter doorsnede. Rol de deegpil strak in plasticfolie, draai de uiteinden vast en laat het deeg circa 1 uur opstijven in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd het deeg in plakken van circa 1 centimeter dik en verdeel op een met bakpapier beklede bakplaat. Houd voldoende ruimte over tussen de deegplakken. Bak de koekjes in circa 18 minuten goudbruin en gaar.

Geef je waardering

57
Witte chocolade-macadamiakoekjes