De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

witlofschotel met kaas en pastrami

Rudolph deelt een heerlijke variatie op de klassieke witlof ham-kaasschotel.

20 min voorbereidingstijd
20 min (voor)bereidingstijd
Witlofschotel

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Rudolph deelt een heerlijke variatie op de klassieke witlof ham-kaasschotel.

Bereidingswijze

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 180 °C hetelucht.

Stap 2:
Schil de aardappels en snijd in plakjes van 0.5 centimeter dik. Kook de aardappels in water met zout in circa 6 minuten beetgaar. Giet de aardappels af en laat ze uitwasemen op een bord.

Stap 3:
Snijd de onderkanten van de stronken witlof en haal de blaadjes los. Verhit een scheut olie in een pan en bak de witlof tot de blaadjes lichtgekleurd en zacht zijn.

Stap 4:
Snijd de bieslook fijn. Bedek de bodem van een ovenschaal met de helft van de witlof en verdeel de helft van de pastrami, bieslook, aardappel en geraspte emmentaler er in laagjes over. Herhaal dit en eindig met de emmentaler. Bak de ovenschotel circa 20 minuten in de oven.

Stap 5:
Drapeer de serranoham voor het opdienen op de ovenschotel.

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph’s Winterklassiekers

De dagen worden korter en het wordt steeds kouder. Dat kan alleen maar betekenen dat het winterseizoen weer is aangebroken. En dat is goed nieuws voor 24Kitchen-chef Rudolph van Veen. Hij is dol op dit seizoen en vooral op de winterse gerechten. In Rudolph's Winterklassiekers deelt hij zijn favoriete recepten.

 

Winterklassiekers

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker