Stap 1:
Verwarm de oven voor op 180 °C hetelucht.
Stap 2:
Schil de aardappels en snijd in plakjes van 0.5 centimeter dik. Kook de aardappels in water met zout in circa 6 minuten beetgaar. Giet de aardappels af en laat ze uitwasemen op een bord.
Stap 3:
Snijd de onderkanten van de stronken witlof en haal de blaadjes los. Verhit een scheut olie in een pan en bak de witlof tot de blaadjes lichtgekleurd en zacht zijn.
Stap 4:
Snijd de bieslook fijn. Bedek de bodem van een ovenschaal met de helft van de witlof en verdeel de helft van de pastrami, bieslook, aardappel en geraspte emmentaler er in laagjes over. Herhaal dit en eindig met de emmentaler. Bak de ovenschotel circa 20 minuten in de oven.
Stap 5:
Drapeer de serranoham voor het opdienen op de ovenschotel.
Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph’s Winterklassiekers
0 reacties