De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

wienerschnitzel

Leg het vlees tussen plastic folie en sla plat. Bestrooi de schnitzels met zout en versgemalen peper. Klop de eieren los met een vork. Verdeel bloem, eieren en het paneermeel over drie diepe borden. Haal de schnitzels door de bloem, dan door de eieren en tot slot door het paneermeel.

30 min kooktijd
Wienerschnitzel

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Leg het vlees tussen plastic folie en sla plat. Bestrooi de schnitzels met zout en versgemalen peper. Klop de eieren los met een vork. Verdeel bloem, eieren en het paneermeel over drie diepe borden. Haal de schnitzels door de bloem, dan door de eieren en tot slot door het paneermeel. Smelt in een steelpan de boter en schuim het wit eraf. Haal de boter van het vuur. Laat hem even staan. Schenk de boter in een koekenpan en laat het eiwit achter in de steelpan. Verhit de koekenpan en bak de schnitzels in 4 minuten om en om goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Serveer de Wienerschnitzel met partjes citroen, een salade en gebakken krielaardappels.

Dit recept komt uit de aflevering over Wenen van het programma The Taste of Life Travel.

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker