White chocolate cheesecake

9
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten kooktijd
135 minuten totale tijd
  • Smelt de boter. Maal de oreo’s fijn in de keukenmachine. Meng met de gesmolten boter. Druk aan in de springvorm.
  • Sla 200 ml slagroom met de suiker stijf.
  • Los de gelatine op in een pan met de rest van de slagroom boven zacht vuur.
  • Smelt de witte en pure chocolade apart van elkaar. Meng de gesmolten witte chocolade, roomkaas, 2 soorten slagroom en stort op de koekbodem.
  • Roer de olie door de pure chocolade. Dip de witte chocolade oreo’s in de chocolade en druk in de taart. Versier met overgebleven chocolade en vlokken.

Ingredienten

8
Porties

White chocolate cheesecake

  • 80 g boter
  • 300 g oreo's
  • 300 ml slagroom
  • 200 g suiker
  • 12 blaadjes gelatine
  • 400 g roomkaas
  • 200 g witte chocolade
  • 200 g pure chocolade
  • 1 el plantaardige olie
  • 8 witte chocolade oreo's
  • witte chocoladevlokken

Extra nodig

  • springvorm van 24 cm doorsnede
  • bakpapier
Geef je waardering
9