- Pel en hak de knoflook grof.
- Pel en snijd de uien in ringen.
- Verwijder het kontje van de venkelknollen. Halveer de venkelkollen en verwijder de kern. Snijd venkelknollen in dunne repen.
- Schil de winterpeen. Snijd de winterpeen eerst in de lengte doormidden en vervolgens in plakjes.
- Verdeel de knoflook, ui, venkel en winterpeen over de bodem van een hapjespan. Verbrokkel het bouillonblokje boven de groente. Voeg het water toe en zet het vuur onder de pan aan. Breng op smaak met wat versgemalen peper.
- Rasp de schil van de citroen boven de hapjespan en snijd de citroen in partjes.
- Snijd de witvis in blokjes en leg op de groente in de pan.
- Hak de topjes van de dille fijn en meng door de roomkaas. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Snijd het brood in plakken en besmeer elke plak met het roomkaasmengsel.
Serveren
- Verdeel de waterzooi over borden en serveer met een plak brood en een partje citroen.
0 reacties