De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Watermeloensalade met feta & watermeloensmoothie

Snijd een kontje van de onderkant van de watermeloen. Snijd de watermeloen kruislings in tot de bodem. Schep de blokjes eruit tot de schil helemaal is uitgehold.
Halveer de tomaatjes. Kneus en snijd de muntblaadjes fijn.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Watermeloensalade met feta & watermeloensmoothie

Bereidingswijze

Watermeloensalade met feta 

Snijd een kontje van de onderkant van de watermeloen. Snijd de watermeloen kruislings in tot de bodem. Schep de blokjes eruit tot de schil helemaal is uitgehold.

Halveer de tomaatjes. Kneus en snijd de muntblaadjes fijn.

Meng voor de salade de blokjes meloen, tomaatjes, munt, azijn, honing en een flinke scheut olijfolie door elkaar. Breng de salade op smaak met  versgemalen peper en een snuf zout.

 

Serveren
Serveer de salade in de uitgeholde schil van de watermeloen en brokkel de feta er grof overheen. Garneer eventueel met een extra takje munt.

Tip: wil je juist wel een wat meer ‘sophisticated’ hapje maken? Snijd de watermeloen en feta dan in mooie vierkante blokjes. Marineer de watermeloen op dezelfde manier. Rijg een stuk watermeloen, stuk feta en stuk tomaat aan een spiesje en garneer met een jong blaadje munt. Zo heb je een heel leuk hapje voor op een feestje, of een amuse bij een diner.

Watermeloensmoothie

Snijd de watermeloen kruislings in tot aan de bodem. Schep de watermeloenblokjes eruit.

Mix in de blender de watermeloen, yoghurt, honing met het rasp en sap van de citroen tot een frisse smoothie.

Verrukkelijk vegetarisch! Estée Strooker gebruikt in elke aflevering een andere groente als hoofdingrediënt voor meerdere gerechten en geeft tips bij het koken van een vegetarische maaltijd. Vlees noch Vis is voor iedereen die een keer een volledige maaltijd zonder vlees of vis (of andere dierlijke ingrediënten) wil eten. Probeer het zelf!

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.