De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

watermeloen-muntsoep en fetaquiche

50 min voorbereidingstijd
30 min kooktijd
Watermeloen-muntsoep en fetaquiche

Een recept van

Gabriele Sponza

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Watermeloen-muntsoep
Schil de watermeloen en snijd in stukken. Pers de citroen. Pureer de watermeloen met het citroensap. Breng de raki en suiker aan de kook tot de suiker is opgelost. Schenk de siroop bij de watermeloenpuree en mix. Zeef de puree en schenk het mengsel in een diep bord. Maak een muntpesto door muntblaadjes met olijfolie, zout en versgemalen zwarte peper in een vijzel fijn te malen. Serveer de soep met de muntpesto.

Fetaquiche
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kneed de boter, bloem en crème fraîche tot een soepel deeg. Laat het deeg, afgedekt met plasticfolie, circa 30 minuten rusten in de koelkast. Rol het deeg uit en bekleed de ingevette springvorm ermee. Prik de bodem in met een vork. Hak de dille, basilicum en tijm fijn. Meng voor de vulling de feta en dille, tijm en basilicum. Schenk de vulling over het deeg. Snijd de cherrytomaatjes in tweeën, leg ze op de vulling en bak in de oven gaar.

Gabriele denkt dat voedsel niet uit ons leven is weg te slaan, omdat het ons leven kleurrijk en leuk maakt. Hij deelt zijn ideeën in de culinaire 24Kitchen serie ''For The Love Of Food'' en legt in zijn eigen woorden uit: ''Je hoeft geen masterchef te zijn om koken leuk te vinden. Enthousiast zijn is genoeg om goede gerechten te koken''.

Geïnspireerd door de multiculturele metropool Istanbul en vooral door de diverse lokale keukencultuur creëert Gabriele een fusie van wereldkeuken met lokale ingrediënten die afkomstig zijn uit het magische Anatolia en zijn creativiteit.

Hij helpt het publiek om gezonde, lekkere en praktische maaltijden te bereiden. Hij laat iedereen zien hoe simpel het is om goede gerechten te koken.

Gaat jouw hart ook sneller slaan als je in de keuken staat? Ontmoet Gabriele in zijn keuken, zijn meest intieme plek, waar hij met behulp van verschillende ingrediënten en kruiden je gasten meeneemt op een onweerstaanbare reis.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker