Watermeloen-muntsoep en fetaquiche

2
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten kooktijd
1 hour and 20 minutes totale tijd
Watermeloen-muntsoep
Schil de watermeloen en snijd in stukken. Pers de citroen. Pureer de watermeloen met het citroensap. Breng de raki en suiker aan de kook tot de suiker is opgelost. Schenk de siroop bij de watermeloenpuree en mix. Zeef de puree en schenk het mengsel in een diep bord. Maak een muntpesto door muntblaadjes met olijfolie, zout en versgemalen zwarte peper in een vijzel fijn te malen. Serveer de soep met de muntpesto.

Fetaquiche
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kneed de boter, bloem en crème fraîche tot een soepel deeg. Laat het deeg, afgedekt met plasticfolie, circa 30 minuten rusten in de koelkast. Rol het deeg uit en bekleed de ingevette springvorm ermee. Prik de bodem in met een vork. Hak de dille, basilicum en tijm fijn. Meng voor de vulling de feta en dille, tijm en basilicum. Schenk de vulling over het deeg. Snijd de cherrytomaatjes in tweeën, leg ze op de vulling en bak in de oven gaar.

Ingredienten

4
Personen

Watermeloen-muntsoep

  • 1 watermeloen
  • 50 ml raki
  • 1 el kristalsuiker
  • 1 citroen
  • 1 bosje munt

Fetaquiche

  • 200 g bloem
  • 3 el boter
  • 100 g crème fraîche
  • 1 eidooier
  • 5 takjes dille
  • 3 takjes tijm
  • 4 takjes basilicum
  • 6 plakken feta
  • 10 cherrytomaatjes

Extra nodig

  • staafmixer
  • vijzel
  • plasticfolie
Geef je waardering
2