Watergruwel
Week de gort een nacht in water. Giet de gort af en laat uitlekken.
Was en schil het geel van de citroen. Snijd de citroen doormidden.
Halveer de vanille in de lengte en schraap het merg eruit. Breek het kaneelstokje. Breng de gort, citroenschil, citroensap en zout, vanillemerg en kaneel in een pan aan de kook.
Leg een deksel op de pan en gaar de gort in circa 1 uur op laag vuur.
Voeg de krenten, rozijnen en suiker toe en kook nog een half uur op laag vuur.
Verwijder de citroenschil en de kaneel en roer het bessensap erdoor.
Wentelteefjes
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
Kluts het ei met de melk, poedersuiker, kaneel, zout en vanillemerg.
Pel en snijd de banaan over de lengte in dunne plakken.
Besmeer het krentenbrood met boter en beleg met banaan. Leg er een sneetje brood op en wentel ze door het beslag.
Laat boter uitbruisen in een koekenpan en bak de wentelteefjes om en om goudbruin.
Week de gort een nacht in water. Giet de gort af en laat uitlekken. Was en schil het geel van de citroen. Snijd de citroen doormidden. Halveer de vanille in de lengte en schraap het merg eruit. Breek het kaneelstokje. Breng de gort, citroenschil, citroensap en zout, vanillemerg en kaneel in een pan aan de kook.
0 reacties