De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Watergruwel met wentelteefjes sandwich

Week de gort een nacht in water. Giet de gort af en laat uitlekken. Was en schil het geel van de citroen. Snijd de citroen doormidden. Halveer de vanille in de lengte en schraap het merg eruit. Breek het kaneelstokje. Breng de gort, citroenschil, citroensap en zout, vanillemerg en kaneel in een pan aan de kook.

45 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Watergruwel met wentelteefjes sandwich

Bereidingswijze

Watergruwel
Week de gort een nacht in water. Giet de gort af en laat uitlekken.
Was en schil het geel van de citroen. Snijd de citroen doormidden.
Halveer de vanille in de lengte en schraap het merg eruit. Breek het kaneelstokje. Breng de gort, citroenschil, citroensap en zout, vanillemerg en kaneel in een pan aan de kook.
Leg een deksel op de pan en gaar de gort in circa 1 uur op laag vuur.
Voeg de krenten, rozijnen en suiker toe en kook nog een half uur op laag vuur.
Verwijder de citroenschil en de kaneel en roer het bessensap erdoor.

Wentelteefjes
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
Kluts het ei met de melk, poedersuiker, kaneel, zout en vanillemerg.
Pel en snijd de banaan over de lengte in dunne plakken.
Besmeer het krentenbrood met boter en beleg met banaan. Leg er een sneetje brood op en wentel ze door het beslag.
Laat boter uitbruisen in een koekenpan en bak de wentelteefjes om en om goudbruin.

Rudolph van Veen gaat terug naar de basis van het koken en geeft voorlichting over Nederlandse producten. In elke aflevering staat één groente of product centraal. Rudolph bezoekt de kwekerij zodat men kan zien waar ingrediënten vandaan komen en hoe hoog de kwaliteit van deze Nederlandse producten is. Samen met Rob Baan ontdekt hij de verhalen achter de heerlijkste Nederlandse groente, maar ook bezoekt hij bijvoorbeeld bedrijven waar Nederlandse kazen gemaakt worden en boerderijen met scharrelvlees. Vervolgens worden er heerlijke recepten bereid met deze producten, waarbij voldoende uitleg wordt gegeven over de verschillende ingrediënten en kooktechnieken.

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.