De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Warme tomatendip met zoete paprika

Een heerlijke warme dip van tomaat en zoete paprika voor bij een gezellige borrel.

Direct naar recept
Warme tomatendip met zoete paprika

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 200 °C. Halveer de tomaten en leg met de snijkant omhoog op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met zout, peper en een klein snufje suiker. Leg de puntpaprika’s ernaast en besprenkel alles met olijfolie. Rooster de groenten ongeveer 20 minuten, totdat de tomaten gekaramelliseerd zijn en de puntpaprika’s zacht en eventueel zelfs zwartgeblakerd.

Hak ondertussen de amandelen samen met de knoflook, peterselie en kruiden fijn in een hakmolentje of keukenmachine. Leg de paprika’s in een bakje en dek af, laat zo een paar minuten staan. Draai de tomaten om en trek de velletjes eraf. Ontdoe nu ook de paprika’s van de vellen en doe samen met de tomaten bij het amandelmengsel. Breng op smaak met citroensap en olijfolie (gebruik zoveel als jij lekker vindt) en indien nodig een beetje zout en peper.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.