De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

warme bananenpudding met karamelsaus

Verras je gasten met dit heerlijke tropische gerecht!

30 min kooktijd
Warme bananenpudding met karamelsaus

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Bananenpudding
Vet de puddingvormpjes in met boter. Pel de banaan en weeg 120 gram af. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Pureer de bananen met de crème fraîche en het vanillemerg. Roer in een kom de boter met de suiker, bakpoeder, ei en het zout luchtig. Voeg de bananenpuree en de bloem toe en meng goed door. Verdeel het beslag over de ingevette vormen en dek ze af met plasticfolie. Stoom ze in circa 15 minuten in een stoommandje gaar.

Karamelsaus
Kook de suiker, het water en de stroop tot een karamel. Los de boter erin op. Breng de room aan de kook en voeg samen met de cognac toe aan de karamel. Kook tot een gladde saus en serveer bij de bananenpudding.

Garnering
Verhit de olie tot circa 180 ºC. Pel de banaan en schil deze met een dunschiller in dunne repen. Frituur ze circa 1 minuut tot ze goudbruin en krokant zijn en laat uitlekken op keukenpapier. Klop de room met de vanillesuiker op en schep in een spuitzak met een gekartelde spuitmond. Spuit een rozet room bij de warme bananenpudding en steek de bananenchips er in. Bestuif met een beetje poedersuiker en garneer met een takje munt.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker