De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

walnoot-stiltontaart

70 min voorbereidingstijd
20 min kooktijd
Walnoot-stiltontaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Piedeeg
Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de boter, het water, ei en een snufje zout met elkaar. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het circa 30 minuten rusten in de koelkast. Rol het deeg uit en bekleed de ingevette bakvorm ermee. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Snijd het overige deeg eraf en kneed bij elkaar. Rol het overgehouden deeg uit en snijd er dunne banen van 1 centimeter breed uit. Maak van de repen een vlechtwerk. Bestrijk de rand van het deeg met eidooiermengsel en leg het vlechtwerk op de rand van de bodem. Bestrijk het vlechtwerk ook met het eidooiermengsel.

Vulling
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Roer de eieren met de crème fraîche glad en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Verbrokkel de Blue Stilon en verdeel samen met de walnoten over de deegbodem. Schenk de vulling over de noten. Bak de taart in de oven in circa 40 minuten goudbruin en gaar.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker