De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

voor spek en bonen (milde chili con carne met een speklapje)

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook.

45 min kooktijd
Voor spek en bonen (milde chili con carne met een speklapje)

Een recept van

Hugo Kennis

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook.

Krieltjes koken

Halveer de krieltjes en kook de krieltjes circa 10 minuten.

Milde chili con carne

Pel en snijd de knoflook. Pel en snipper de ui. Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijst en snijd in blokjes. Verwijder het vel van de chorizo en snijd in blokjes. Verhit een scheutje olie in een pan. Fruit de ui, knoflook en de chorizo. Snijd de tomaten fijn. Voeg het gehakt toe en rul dit op hoog vuur. Rullen is het braden van gehakt zonder dat er een bal van is gemaakt. Maak het blikje tomatenpuree open. Voeg de tomatenpuree, paprika, tomaten, kaneelstokje en het komijnpoeder toe en bak kort mee. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Zet het vuur lager en laat de saus circa 20 minuten met de deksel op de pan zachtjes koken. Roer af en toe door.

Giet de krieltjes af en laat uitwasemen. Dat betekent dat je ze nog wat na laat stomen (af laat koelen).

Speklappen

Verwarm een koekenpan. Bestrooi de speklappen met een beetje zout en versgemalen peper. Bak de speklappen in circa 5 minuten om en om goudbruin.

Milde chili con carne afronden

Spoel de bruine bonen af onder de kraan en laat ze goed uitlekken. Hak de peterselie fijn. Verwijder het kaneelstokje uit de pan. Voeg een deel van de peterselie toe aan de pan. Voeg hierna de krieltjes en de bonen toe aan de milde chili con carne. Kook circa 5 minuten mee en meng alles goed door elkaar.

Aan tafel!

Snijd de speklappen in stukjes. Verdeel de milde chili con carne over de borden. Leg de stukjes speklappen erbij. Verdeel de resterende peterselie over de borden als garnering.

Tip: Met gedroogde bonen dit recept maken? Week de bruine bonen circa 12 uur in water. Giet ze vervolgens af en kook ze 30-45 minuten in water. Giet af en laat uitwasemen.

Kinderen horen ook in de keuken! Chef Hugo neemt in elke aflevering een pupil mee op stap en geeft handige tips bij het koken van hun zelfbenoemde lievelingsgerechten. Van inkopen doen tot handige technieken en van heerlijke bereidingen tot spannende experimenten: in Smaakpupillen komt het allemaal voorbij!

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker