De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

voor spek en bonen

30 min kooktijd
Voor spek en bonen

Een recept van

Evert te Pas

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

  • Kook de noedels in circa 4 minuten gaar. Giet er een beetje sesamolie over en houd apart.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de peper in fijne ringetjes.
  • Giet de zwarte bonen af en laat uitlekken.
  • Snijd de speklapjes in gelijke reepjes. Meng in een kom de speklapjes, Chinese 5-spices en een scheutje sesamolie.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een hapjespan en bak het spek op hoog vuur in circa 3 minuten goudbruin. Voeg de rode peper, knoflook, gembersiroop en de sojasaus toe. Zet het vuur laag.
  • Breng een pan met water aan de kook.
  • Snijd de roosjes van de broccoli en kook in circa 5 minuten beetgaar. Giet af.
  • Rasp de schil van de sinaasappel boven de pan. Halveer de sinaasappel en pers het sap uit boven de pan. Laat circa 6 minuten pruttelen. Voeg de zwarte bonen, broccoliroosjes en noedels toe. Warm goed door.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker