Voor spek en bonen

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Kook de noedels in circa 4 minuten gaar. Giet er een beetje sesamolie over en houd apart.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de peper in fijne ringetjes.
  • Giet de zwarte bonen af en laat uitlekken.
  • Snijd de speklapjes in gelijke reepjes. Meng in een kom de speklapjes, Chinese 5-spices en een scheutje sesamolie.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een hapjespan en bak het spek op hoog vuur in circa 3 minuten goudbruin. Voeg de rode peper, knoflook, gembersiroop en de sojasaus toe. Zet het vuur laag.
  • Breng een pan met water aan de kook.
  • Snijd de roosjes van de broccoli en kook in circa 5 minuten beetgaar. Giet af.
  • Rasp de schil van de sinaasappel boven de pan. Halveer de sinaasappel en pers het sap uit boven de pan. Laat circa 6 minuten pruttelen. Voeg de zwarte bonen, broccoliroosjes en noedels toe. Warm goed door.

Ingredienten

4
Personen

Voor spek en bonen

  • 250 g noedels
  • sesamolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 400 g speklappen
  • 1 tl Chinese 5-spices
  • zonnebloemolie
  • 2 el gembersiroop
  • 1 el sojasaus
  • 1 broccoli
  • 1 sinaasappel
  • 400 g zwarte bonen

Extra nodig

  • rasp
Geef je waardering
0