- Kook de noedels in circa 4 minuten gaar. Giet er een beetje sesamolie over en houd apart.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Snijd de peper in fijne ringetjes.
- Giet de zwarte bonen af en laat uitlekken.
- Snijd de speklapjes in gelijke reepjes. Meng in een kom de speklapjes, Chinese 5-spices en een scheutje sesamolie.
- Verhit een scheutje zonnebloemolie in een hapjespan en bak het spek op hoog vuur in circa 3 minuten goudbruin. Voeg de rode peper, knoflook, gembersiroop en de sojasaus toe. Zet het vuur laag.
- Breng een pan met water aan de kook.
- Snijd de roosjes van de broccoli en kook in circa 5 minuten beetgaar. Giet af.
- Rasp de schil van de sinaasappel boven de pan. Halveer de sinaasappel en pers het sap uit boven de pan. Laat circa 6 minuten pruttelen. Voeg de zwarte bonen, broccoliroosjes en noedels toe. Warm goed door.
30 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties