Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Meng in een kom, met een garde, de bloem, bakpoeder en cajunkruiden door elkaar. Meng in een andere kom, het kippengehakt, eieren, karnemelk, zonnebloemolie, maïskorrels en de geraspte kaas. Snijd de bieslook fijn en roer de bieslook door het beslag. Roer beide mengsels door elkaar. Zet de cupcakevormpjes in de cupcaketray en vul ze voor drie vierde met het beslag. Bak de cupcakes in de oven in circa 25 minuten gaar.
Saus
Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn. Halveer de chilipeper, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook, chilipeper, tomatenpuree en basterdsuiker circa 3 minuten. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Laat de saus circa 15 minuten zachtjes koken en breng op smaak met zout en peper. Roer de maïzena aan met een scheutje water en bind de saus met het maïzenapapje. Snijd de lente-ui in schuine plakjes. Schep op elke cupcake een lepeltje saus. Garneer ze met in schuine stukjes gesneden lente-ui.
Een verrassende muffin met kip, lente-ui en een pittige tomatensaus.
0 reacties