De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

volle kersentaart

40 MIN
Volle kersentaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Deeg
Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de rest van de ingrediënten voor het deeg. Meng beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het circa 30 minuten rusten in de koelkast.

Hazelnootfrangipane
Maal de hazelnoten met de suiker, boter en de eieren met een mixer tot een gladde massa.

Volle kersentaart
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Rol het deeg uit tot 3 millimeter dik en bekleed een ingevette taartvorm of niet ingevette pie-schaal ermee. Snijd het deeg van de randen en prik de bodem in met een vork. Kneed de resten deeg bij elkaar en houdt apart.
Verdeel de hazelnootfrangipane over de bodem. Ontpit de kersen en verdeel ze over de hazelnootfrangipane. Rol het apart gehouden deeg weer dun uit en snijd in lange banen van 2 centimeter breed. Bestrijk de randen van het deeg met eidooiermengsel en leg de banen in rastervorm over de kersen. Druk het deeg tegen de zijkant aan en leg over de zijkanten ook een baan deeg. Bestrijk het deeg met het eidooiermengsel en bestrooi met suiker.
Bak de taart in 30 minuten goudbruin en gaar.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker