Volkoren spaghetti met gerookte zalm

51
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Pasta

  • Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn.
  • Halveer de cherrytomaatjes.
  • Verhit olie in een pan en fruit de ui, knoflook en rode peper. Voeg de olijvenringen en de cherrytomaatjes toe en bak circa 3 minuten tot de tomaten zacht zijn. Voeg de pasta toe en breng op smaak met een beetje zout en peper.
  • Pluk de blaadjes basilicum en snijd in reepjes.
  • Verdeel de pasta over borden. Verdeel de zalm over de pasta en garneer met de basilicum.

Salade

  • Schaaf de courgette met een kaasschaaf of dunschiller in de lengte in plakken
  • Schil en schaaf de winterwortel met een kaasschaaf of dunschiller in de lengte in plakken.
  • Meng de courgette, wortel en rucola, roer de azijn en olijfolie erdoor en breng eventueel op smaak met een beetje zout en peper. 

Ingredienten

4
Personen

Pasta

  • 300 g volkoren spaghetti
  • 1 rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 200 g zwarte olijvenringetjes
  • 250 g cherrytomaatjes
  • olijfolie om in te bakken
  • 0.5 bosje basilicum
  • 200 g gerookte zalm

Salade

  • 1 courgette
  • 1 winterwortel
  • 75 g rucola
  • 1 el balsamicoazijn
  • 3 el olijfolie extra vierge
Geef je waardering
51