Volkoren spaghetti met gerookte zalm

152
Makkelijk
Volkoren spaghetti met gerookte zalm

Ingredienten

4
Personen

Pasta

  • 300 g volkoren spaghetti
  • 1 rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 200 g zwarte olijvenringetjes
  • 250 g cherrytomaatjes
  • olijfolie om in te bakken
  • 0.5 bosje basilicum
  • 200 g gerookte zalm

Salade

  • 1 courgette
  • 1 winterwortel
  • 75 g rucola
  • 1 el balsamicoazijn
  • 3 el olijfolie extra vierge

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Pasta

  • Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn.
  • Halveer de cherrytomaatjes.
  • Verhit olie in een pan en fruit de ui, knoflook en rode peper. Voeg de olijvenringen en de cherrytomaatjes toe en bak circa 3 minuten tot de tomaten zacht zijn. Voeg de pasta toe en breng op smaak met een beetje zout en peper.
  • Pluk de blaadjes basilicum en snijd in reepjes.
  • Verdeel de pasta over borden. Verdeel de zalm over de pasta en garneer met de basilicum.

Salade

  • Schaaf de courgette met een kaasschaaf of dunschiller in de lengte in plakken
  • Schil en schaaf de winterwortel met een kaasschaaf of dunschiller in de lengte in plakken.
  • Meng de courgette, wortel en rucola, roer de azijn en olijfolie erdoor en breng eventueel op smaak met een beetje zout en peper. 
Volkoren spaghetti met gerookte zalm
Geef je waardering
152