Vleesrolletjes met uienjus

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Aardappelschijfjes
  • Meng in de ovenschaal de aardappelschijfjes met een scheut olie en kerriepoeder.
  • Bak de aardappelschijfjes in de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar.
 Vlees
  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in dunne reepjes.
  • Snijd de courgette in reepjes.
  • Leg de schnitzels tussen plasticfolie op het aanrecht en sla ze voorzichtig plat met een pan.  
  • Bestrijk de schnitzels met mosterd en bestrooi ze met een beetje zout en peper.
  • Beleg de schnitzels met de groente en rol de schnitzels op. Omwikkel iedere schnitzel met 3 plakjes katenspek en zet vast met een cocktailprikker.
  • Verhit een scheut olie in een pan en bak de rolletjes om en om in circa 5 minuten goudbruin.
  • Haal de rolletjes uit de pan en leg ze in de ovenschaal. Bak de rolletjes op de aardappels in de oven in circa 8 minuten gaar. 
 Uienjus en snijbonen
  • Breng een pan met water aan de kook voor de snijbonen.
  • Verwijder de uiteindes van de snijbonen en snijd de snijbonen in gelijke stukjes. Kook de snijbonen in circa 3 minuten beetgaar en giet de snijbonen af.
  • Smelt een klontje boter in een pan en stoof de courgette en snijbonen op laag vuur circa 3 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
  • Pel en snipper de uien.
  • Verhit een scheutje olie in de pan van het vlees en fruit de uien circa 3 minuten. 
  • Schenk de bouillon bij de uien en breng de bouillon aan de kook, kook de bouillon tot de helft in. 

Ingredienten

4
Personen

Vleesrolletjes met uienjus

  • 700 g voorgekookte aardappelschijfjes
  • zonnebloemolie
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 4 ongepaneerde varkensschnitzels à 100 g
  • 1 el grove mosterd
  • 12 plakjes katenspek
  • 400 g snijbonen
  • 1 klontje boter
  • 4 uien
  • 400 ml runderbouillon

Extra nodig:

  • 8 cocktailprikkers
  • plastic folie
  • ovenschaal
Geef je waardering
0