Stap 1:
Verwarm de barbecue tot circa 120 °C.
Stap 2:
Bestrijk de kalfsmuis met olie. Meng de paprikapoeder, edelsusspoeder en shichimi togorashi-poeder goed en wrijf hier het vlees mee in. Vul de rookdoos met houtsnippers en plaats deze op de barbecue. Zet het vlees indirect op de barbecue voor circa 60 minuten, tot de kern 52 °C is. Gebruik hiervoor een thermometer.
Tomaten
Schenk het water, de azijn en de suiker in een pan en verwarm. Snijd de gember in dunne plakjes en voeg toe. Snijd de helft van de peper in reepjes en voeg toe. Snijd met het puntje van het mes een kruis onderaan de tomaatjes en kook de tomaatjes circa 10 seconden in het kokende water. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en rol de velletjes zo omhoog dat het kroontjes worden. Zet de tomaatjes terug en laat in het zoetzuur afkoelen.
Tonijnmayonaise
Doe de tonijn uit blik in een foodprocessor en voeg de mayonaise, creme fraiche, ansjovis, en de helft van de kappertjes toe. Pers hier 1 citroen boven uit. Pureer tot egale massa en breng op smaak met peper en zout.
Tonijn grillen
Snijd de verse tonijn in staven en bestrijk met olie. Gril op het gietijzeren rooster de tonijn op het hete deel van de barbecue in circa 45 seconden om en om goudbruin. Bestrijk opnieuw met olie en besprenkel met de Japanse sesam-mix.
Bord opmaken
Haal het vlees van de barbecue en laat rusten op het rooster. Meng de mayonaise met de wasabipasta en doe in een spuitzak. Pers de tweede citroen en voeg hier een scheut olijfolie en peper en zout aan toe. Voeg de veldsla toe en meng kort. Snijd het vlees in repen. Snijd de tonijn in plakken. Maak met alle ingrediënten het bord op.
TIP:
heb je van het vlees over? Bestrijk een boterham met mayonaise en beleg met het vlees. Heerlijk als lunch!
Nog geen barbecue in de tuin? Bekijk hier alle barbecues van Napoleon >
0 reacties