Visschotel Bari met bleekselderij

1
Makkelijk

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil de bleekselderij en snijd de bleekselderij in repen die in de ovenschaal passen. Kook de bleekselderij in circa 4 minuten beetgaar.
  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in stukjes.
  • Snijd de ansjovis in stukjes.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook, ansjovis en rode peper circa 2 minuten.
  • Snijd de aubergines en tomaten in blokjes.
  • Voeg de aubergine en tomaten toe en bak in circa 6 minuten gaar.
  • Pluk en hak de blaadjes basilicum fijn en roer door het gerecht. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Snijd de kabeljauw in blokjes.
  • Meng de pasta met de groente en de kabeljauw en verdeel over een met olie ingevette ovenschaal.
  • Verdeel de bleekselderij over de groente en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
  • Bak de ovenschotel in de oven in circa 10 minuten goudbruin en gaar.

Ingredienten

4
Personen

Visschotel Bari met bleekselderij

  • 300 g schelpjespasta
  • 1 bos bleekselderij
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 4 gezouten ansjovisfilets in blik
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 aubergine
  • 2 roma tomaten
  • 1 bos basilicum
  • 400 g kabeljauwfilet
  • 75 g geraspte Parmezaanse kaas

Extra nodig

  • ovenschaal
Geef je waardering
1