Visfrietjes met groenten en zachte kerriesaus

12
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken en kook ze in een pan met water en een beetje zout in circa 20 minuten gaar. Snijd de bieslook fijn en roer met de helft van de boter door de aardappels.

Smelt voor de kerriesaus de rest van de boter in een pan, voeg het kerriepoeder toe en bak circa 2 minuten mee op laag vuur. Voeg 20 gram bloem toe en bak circa 3 minuten mee. Schenk, al roerende met een garde, de melk erbij en gaar de kerriesaus circa 10 minuten op laag vuur.

Verdeel de broccoli en bloemkool in kleine roosjes en kook in een pan met water en een beetje zout in circa 4 minuten beetgaar. Giet de groenten af en laat goed uitlekken.

Kluts de eieren. Snijd de kabeljauwfilet in gelijke repen en wentel eerst door de bloem, daarna door het ei en tenslotte door het paneermeel. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de kabeljauw in circa 6 minuten rondom goudbruin en gaar.

Ingredienten

4
Personen

Voor de visfrietjes

  • 600 g grote vastkokende aardappels
  • 1 bosje bieslook
  • 40 g boter
  • 3 tl kerriepoeder
  • 175 g bloem
  • 250 ml melk
  • 1 broccoli
  • 1 kleine bloemkool
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 eieren
  • 100 g paneermeel
  • 400 g kabeljauwfilet

Extra nodig

  • keukenpapier
  • ovenschaal
Geef je waardering
12