De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

visfrietjes met groenten en zachte kerriesaus

Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken en kook ze in een pan met water en een beetje zout in circa 20 minuten gaar. Snijd de bieslook fijn en roer met de helft van de boter door de aardappels.
Smelt voor de kerriesaus de rest van de boter in een pan, voeg het kerriepoeder toe en bak circa 2 minuten mee op laag vuur.

30 MIN
Visfrietjes met groenten en zachte kerriesaus

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken en kook ze in een pan met water en een beetje zout in circa 20 minuten gaar. Snijd de bieslook fijn en roer met de helft van de boter door de aardappels.

Smelt voor de kerriesaus de rest van de boter in een pan, voeg het kerriepoeder toe en bak circa 2 minuten mee op laag vuur. Voeg 20 gram bloem toe en bak circa 3 minuten mee. Schenk, al roerende met een garde, de melk erbij en gaar de kerriesaus circa 10 minuten op laag vuur.

Verdeel de broccoli en bloemkool in kleine roosjes en kook in een pan met water en een beetje zout in circa 4 minuten beetgaar. Giet de groenten af en laat goed uitlekken.

Kluts de eieren. Snijd de kabeljauwfilet in gelijke repen en wentel eerst door de bloem, daarna door het ei en tenslotte door het paneermeel. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de kabeljauw in circa 6 minuten rondom goudbruin en gaar.

Elk jaar hebben miljoenen Nederlanders goede voornemens voor het nieuwe jaar. Uit onderzoek blijkt dat velen slechts twee weken volhouden. Omdat deze goede voornemens vaak met eten te maken hebben, begint 24Kitchen in januari met de Frisse Start.

In de nieuwe serie De Frisse Start staan Danny Jansen en Roberta Pagnier samen in de keuken om bewuste varianten van alledaagse recepten te bereiden. Zo maken ze verantwoorde toetjes en snacks, maar ook pasta van groente, lunch voor op kantoor en recepten voor kinderen. In elke aflevering staat een thema centraal, waarmee beide chefs aan de slag gaan. Het is geen wedstrijd, maar natuurlijk is het wel elke keer spannend wie het lekkerste gerecht bereid heeft.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker