De wortelsalade:
• Verhit in een pan 2 eetlepels boter.
• Schil de wortel en snijd in halve ringen van circa 1 centimeter dik.
• Rasp de schil van de sinaasappel er overheen.
• Snijd de sinaasappel doormiddel en voeg het sap toe aan de wortel.
• Snijd circa 1 centimeter van de gember af en voeg toe.
• Voeg 4 eetlepels water toe en stoof gaar in circa 10 minuten.
• Haal nadat de wortel gaar is de gember er weer uit.
• Wacht tot de wortel is afgekoeld en meng met de veldsla.
• Proef de salade en breng op smaakt met zout en peper.
De krieltjes:
• Verhit olie in een koekenpan.
• Voeg de krieltjes toe
• Bak de krieltjes circa 5 minuten op hoog vuur, vervolgens 10 minuten op laag vuur.
Visfilets in sesampaneer:
• Schep de bloem in een bord.
• Klop in een diep bord, met een vork, het ei los.
• Strooi het sesamzaad in een derde diep bord.
• Dep de visfilets droog met keukenpapier.
• Breng de vis op smaak met zout en peper.
• Wentel de visfilets stuk voor stuk door de bloem, vervolgens door het ei en tot slot door het sesamzaad.
• Verhit en scheut olie in een pan.
Bak de vis om en om goudbruin en gaar.
Thema: passie voor piepers
0 reacties