De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

vijgenplaatkoeken

60 min kooktijd
Vijgenplaatkoeken

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Vijgenplaatkoek
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Roer de boter met de suiker smeuïg. Voeg één voor één de eieren toe. Meng het zelfrijzend bakmeel en het kaneelpoeder erdoor en roer tot een glad beslag. Hak de dadels fijn en roer door het beslag. Vet een diepe bakplaat in en bekleed met bakpapier. Verdeel het beslag over de bakplaat. Snijd de steeltjes van de vijgen en snijd de vijgen in partjes. Druk de vijgenplakjes iets in het beslag. Bak de plaatkoek in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Laat de plaatkoek afkoelen.

Glanslaag
Week de gelatine in ruim koud water. Halveer de citroen en pers het sap eruit. Breng het water met de suiker en het citroensap aan de kook tot de suiker is opgelost. Haal de pan van het vuur en voeg al roerend de jam toe. Los de gelatine erin op en roer goed door. Laat de gelei afkoelen tot 40 ºC. Bestrijk de vijgenplaatkoek met abrikozenjam en bestrooi met het amandelschaafsel. Snijd de koek in gelijke vierkanten.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker