De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

vijfkruiden-eend met krokante salsa en gewokte groene groente

Snijd het vet van de eendenborsten kruislings in. Let daarbij op dat je niet in het vlees snijdt maar alleen in de vetlaag. Snijd de filets in drie porties en bak ze op de velkant circa 5 minuten op de teppanyaki plaat. Keer de eend om en bak nog 3 minuten op de velkant.

30 min kooktijd
Vijfkruiden-eend met krokante salsa en gewokte groene groente

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Vijfkruiden-eend
Snijd het vet van de eendenborsten kruislings in. Let daarbij op dat je niet in het vlees snijdt maar alleen in de vetlaag. Snijd de filets in drie porties en bak ze op de velkant circa 5 minuten op de teppanyaki plaat. Keer de eend om en bak nog 3 minuten op de velkant. Zet de teppanyaki plaat uit, verpak de eend in aluminiumfolie en laat 10 minuten op een warm plekje rusten. (Bijvoorbeeld tegen de zijkant van de teppanyaki plaat)
Breng het 5 kruidenpoeder samen met de ketjap manis, sojasaus en honing aan de kook en kook op laag vuur in tot een dikke stroop. Smeer de eend in met de stroop.

Krokante salsa
Maal de cashewnootjes fijn in het hakmolentje van de staafmixer. Hak de rawit ragfijn. Pel en hak de knoflook. Pel en snipper de helft van de sjalot. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de ui en knoflook in circa 2 minuten goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en meng met de cashewnootjes en de gehakte rawit.

Gewokte baby paksoi en sojabonen
Snijd de lente-ui in stukjes van circa 4 centimeter. Halveer de baby-paksoi. Verhit een scheutje olie in de wok en bak de lente-ui en baby-paksoi circa 3 minuten rondom. Voeg de erwtjes en de sojabonen toe en bak circa 1 minuut mee.

Serveer
Serveer de eend samen met de gewokte baby-paksoi, erwtjes en sojabonen en de krokante salsa.

Tip: serveer met bijvoorbeeld mihoen of rijstmie.

 

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker